Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novodobé De Tomaso Pantera už jezdí. Pohání ho desetiválec a má vyklápěcí světla!

David Bureš
Diskuze (0)

Firma Ares Design bývalého šéfa Lotusu to s výrobou novodobé interpretace De Tomaso Pantera myslí vážně. Novinka už jezdí po silnicích!

De Tomaso Pantera, italský sporťák s osmiválcem Ford, je nejznámější dílo tohoto výrobce, které má dodnes spoustu fanoušků. Firma Ares Design zabývající se přestavbou aut nyní pracuje na jeho moderní interpretaci, kterou hodlá prodávat. Po loni zveřejněných prvních nákresech a letošním představení skutečného vozu Ares Design oznamuje, že novinku již pečlivě testuje.

„Jen šest měsíců po oznámení projektu Pantera máme naše testovací auto na silnici a jsme připraveni představit světu naše vyjádření auta, o kterém jsem snil jako dítě. Ares Pantera bude perfektní směsicí oldschoolového kouzla a charismatu, podepřeného ikonickým moderním podvozkem a obleku z karbonu,“ říká šéf Ares Design Dany Bahar, který se v minulosti proslavil jako ředitel Lotusu.

Základem automobilu oficiálně pojmenovaného Ares Pantera bude podle dřívějších zpráv Lamborghini Huracán, jehož karoserie však bude kompletně přepracována. Karbonové panely tak zcela promění vzhled auta, které tak skutečně připomene tvary původního De Tomaso Pantera. Dokonce bude mít i výklopné světlomety, což v dnešním světě rozhodně není obvyklé!

Ares však poladí i samotný motor. Jestliže výchozí Huracán pohání atmosférický vidlicový desetiválec o objemu 5,2 litru, italská karosárna jej zvětší na 5,6 litru. Výsledkem toho má být nejen výkon zvýšený na 650 koní (478 kW) a točivý moment 560 N.m, ale také rychlejší reakce na plyn. Ares vyzdvihuje i zvuk motoru, zatímco sedmistupňová dvouspojková převodovka má být naladěna pro ostřejší reakce.

Karosárna sídlící v italské Modeně postaví jen 21 exemplářů novodobé Pantery, jejíž základní cena je stanovena na 515.000 eur (cca 12,9 milionu korun). Kompletace každého z vozů trvá asi 24 týdnů (v závislosti na personalizaci), přičemž všechny výrobní sloty pro letošní rok už jsou zamluvené.

Ares Pantera je prvním dílem série „Legends Reborn“ (Oživené legendy) této firmy, která se zaměří na oživení legendárních sporťáků a supersportů. Design, vývoj i stavbu má kompletně na starosti firma Ares Design ve svém centru v italské Modeně, tedy v městě, kde kdysi sídlilo i De Tomaso.

David Bureš
Diskuze (0)