Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ares Pantera: Slavné De Tomaso v moderním hávu se konečně ukázalo světu!

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Po několika nákresech a virtuálních zpracováních jsme se konečně dočkali. Projekt Ares Pantera spatřil světlo světa coby hotový kus. A vypadá úžasně.

Za projektem líbivého sporťáku stojí Dany Bahar, bývalý šéf značky De Tomaso. Ten aktuálně staví auta na míru prostřednictvím vlastní společnosti Ares Design a právě Ares Pantera (inspirovaný ikonickým De Tomaso Pantera) je jeho nejčerstvějším počinem.

Auto už jsme viděli na skicách, v závěru loňského roku se ukázala dokonce velice reálně vypadající studie. Na skutečný výrobek jsme si ale museli počkat až do nynějška. Úvodní fotografie se objevily na sociální sítí Twitter.

Vůz není výjimečný jen svým vzhledem, ale i použitou technikou. Stojí totiž na základech Lamborghini Huracán. To kromě jiného znamená, že v útrobách trůní 5,2litrová atmosféra s deseti válci. Zatímco v italském sporťáku poskytuje jednotka výkon 427 kW, společnost Ares Panter chce sílu vyšroubovat ještě výš. S takovou technikou má auto na stovku akcelerovat 3,5 sekundy s možností maximálky až 322 km/h.

Společnost Ares Design všechny vozy testuje v aerodynamickém tunelu a dává si záležet na tom, aby splňovaly přísné normy německého TÜV. I kvůli tomu se řada řešení neshoduje s originálem, ale propůjčila si je od italské automobilky. Vůz jako takový navíc zůstává registrován pod hlavičkou Lamborghini.

Nádherné retro auto s moderními detaily vzniká v nové továrně Ares Design v italské Modeně, kde výroba odstartuje již letos. Tvůrci očekávají, že první kousky vzniknou do konce roku 2018. Je jasné, že jejich počet bude citelně limitován, zatím ale nevíme na kolik kusů.

Bahar se na slavná auta (na svém kontě má třeba i přestavbu legendárního „géčka“ Mercedesu) vrhl s jediným cílem. Chce vybudovat společnost s obdobně zvučným jménem, jako má karosárna Pininfarina. Zdali se mu to povede, to se dozvíme už brzy…

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
Avatar - maxi!
18. 2. 2018 14:55
De Tomaso
boli to vzdy zaujimave auta :-!
18. 2. 2018 14:47
Re: No já miluju
Vzhledově je to každého věc. New Stratos mi taky padnul do oka víc.

Dokud si zájemce musel k objednávce přiložit ještě čtyřistatřicítku nebo alespoň ten kus s motorem ;-) , tak to bylo docela ok. Ale jestli do toho budou dávat motor 1750 z Alfy, jak jsem někde četl, bude to málo. :-(

Ať ta Pantera vypadá jak chce, tak tady má navrch.
Avatar - 3_diamanty
18. 2. 2018 09:38
dnes
sa teda "vyklapacie svetla" uz moc nenosia ak teda vobec.... ale sportovym autam a tymto stihlym predkom obcas zapasuju to je pravda ... a tu sa mi pacia... rovnako sa mi pacili na prvej MX-5ke alebo niekdajsom baworaku 850i ..... co sa mi vsak paci menej su tie tmave kola.... su doslova priserne.... ale to je najmensi problem ... to pojde lahko "napravit" ;-)