Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

De Tomaso prodáno Číňanům, chtějí vyrábět auta na domácí půdě

Jan Mička
Diskuze (1)
S italskou automobilkou De Tomaso je to jako na houpačce. Jednou je nahoře, jednou dole. Nejnovější zprávy však napovídají slibnou budoucnost.

Bylo to v březnu letošního roku, co jsme zveřejnili zprávu o slibných zítřcích italské automobilky De Tomaso a těšili se, že se její situace po více než deseti letech ustálí. Nad firmou získal moc švýcarský L3 Holding, který se tenkrát o vlastnictví pral s čínskou Ideal Team Venture a italskou skupinou Eos. Nyní je ale všechno úplně jinak…

Podle italského serveru La Stampa Torino investiční skupina L3 Holding nedodržela některé finanční závazky a sen o nových vozech se rozplynul. Jenže ne na dlouho – do hry se totiž opět vrátila čínská společnost Ideal Team Venture se sídlem na Panamských ostrovech, které stačilo nabídnout 1,05 milionů eur, tedy v přepočtu asi 29 milionů korun. Co myslíte, není to za automobilku s takovou minulostí trochu málo?

Investice z Číny by mohla pro De Tomaso konečně znamenat záchranný kruh, otázkou ale je, co bude dál. Podle Ideal Team Venture je v plánu stavět vozy této značky v Číně, nehovoří se však o dokončení minulých projektů (například De Tomaso DeAuville z roku 2011). Nakonec by se totiž mohlo stát, že vozy De Tomaso dopadnou jako ty, které v současnosti na svých karoseriích nesou logo Datsun – jako levné městské „krabičky“ pro mimoevropské trhy.

Jan Mička
Diskuze (1)
Avatar - dolfi
30. 4. 2015 21:06
Zombie?
:no: