Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dendrobium: Tohle není nový prvek, ale elektrický hypersport ze Singapuru

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Dendrobium je latinské označení rodu orchidejí a nyní rovněž jméno pro první hypersport, který pochází ze Singapuru a jeho výstavní premiéra se odehraje na letošním autosalonu v Ženevě.

Za návrhem a vznikem vozu, jenž svým jménem odkazuje na rod orchidejí, zatímco designem má blíž spíše k futuristickým vizím vesmírných lodí stojí společnost Vanda Electrics ze Singapuru, k jejímž aktivitám patří mimo jiné i roztomilý miniaturní elektroskútr Motochimp.

Dendrobium prozatím odhaluje pouze svůj design za pomoci videa a několika snímků, ale jeho technika a především jízdní výkony jsou tajemstvím, které bude podle oficiálních materiálů společnosti odhaleno 7. března letošního roku na autosalonu v Ženevě.

Právě na ženevském autosalonu má být veřejnosti představen automobil, který je prvním čistě elektřinou poháněným hypersportem ze Singapuru. Zástupci Vanda Electric uvádějí, že se můžeme těšit na nejmodernější pohonný systém a řešení podvozku, na jejichž vývoji se podílela společnost Williams Advanced Engineering.

Vedle špičkových jízdních výkonů, které mají být údajně na podobné úrovni jako u vozů značek Rimac nebo Nio, má singapurská novinka zaujmout i již zmiňovaným dramatickým designem a rovněž luxusně zařízeným interiérem, v němž bude čalounění velmi kvalitní kůží od skotské společnosti Bridge of Weir Leather Company.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
19. 1. 2017 13:10
Kolikrát už jsem jen
četl o ruských,pákistánských,gruzínských a nigerijských supersportech. >:-[]