Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Detroitský autosalon tento týden představí řadu novinek

redakce AUTO.CZ
Diskuze (30)
V Detroitu dnes novinářským dnem začíná mezinárodní autosalon, automobilky mají představit přes 50 novinek.

Podle pořadatelů výrobci na autosalonu v Detroitu předvedou více než 50 nových modelů a verzí, z nichž většina zde navíc bude mít světovou premiéru. Veřejnost výstavu bude moci navštívit od soboty 19. ledna do neděle 27. ledna.

Prodej automobilů ve Spojených státech v loňském roce stoupl o 13,5 procenta na 14,4 milionu vozů, tedy na nejvyšší úroveň od roku 2007. Výzkumná společnost Polk tento měsíc předpověděla, že v letošním roce se prodej díky zlepšujícím se ekonomickým podmínkám vyšplhá na 15,3 milionu vozů. "Automobilový sektor pravděpodobně zůstane jedním z klíčových motorů hospodářského oživení v USA," upozornila firma.

"Doufáme, že tato výstava bude signálem toho, že severoamerický trh pokračuje v příznivém vývoji," uvedl šéf závodní rady největší evropské automobilky Volkswagen Bernd Osterloh. USA hrají důležitou roli ve střednědobém plánu Volkswagenu stát se do roku 2018 největším výrobcem automobilů na světě.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (30)
Avatar - Barrichello
15. 1. 2013 08:21
Re: To sme se toho zas dozvěděli
Jenže japonská auta dominují v USA už 30 let, to není žádná novinka.

V 80. letech ujel US automobilkám vlak, resp. část zákazníků změnila preference a ono se to ted těžko dohání díky tomu, že v 90. letech se us značky soustředily na pickupy a velké SUV a na normální auta kašlalay.

Jenže velká SUV už skoronikdo nekupuje, tak pak začli terpve něco dělat.

Jenže za 10 let nejde dohant zcela 20ti letý výpadek
Avatar - Barrichello
15. 1. 2013 08:15
Re: To sme se toho zas dozvěděli
Bude nová Impala, najedou celoroční prodeje Cadilaců ATS a XTS, bude nová Vette atd

Ony se ty čísla azs o něco zvednou no a ve zbytku musí GM zabojovat
Avatar - Ham.
14. 1. 2013 23:55
Re: To sme se toho zas dozvěděli
Máš pravdu, ale nic to nemění na skutečnosti, že GM a Ford se opět blíží na domácím trhu do problémů. Prostě ztrácí podíl na trhu a to nikdy nemůže dopadnout dobře. Obama by si měl připravit další záchranný balíček pro GM. Když se nedaří udržet podíl na trhu v době konjunktury, co budou dělat až bude krize (a krize bude, to všichni vědí, tak jako že další den vyjde slunce)? Brečet a volat táto nasyp nám do kapsičky, zas je vysypaná.
Avatar - Emel
14. 1. 2013 17:30
Re: To sme se toho zas dozvěděli
Jo, jo, jo... každý velký výrobce vyváží. Korejská auta dominují v Korei, německá v Německu, francouzská ve Francii, japonská v Japonsku... a taky v USA. Ano, Korea se brání dovozními cly a taky to jsou třeba větší patrioti (abych to napsal hezky), těch vlivů je hodně. Ale i přes to všechno považuju neschopnost amerických automobilek udržet si dominanci na svém trhu za selhání, čekal bych, že se zmůžou na víc.
14. 1. 2013 14:48
Re: USA TOP 265 modelů za rok 2012
Pěkně se prodává, prcek.