Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Faceliftovaný SsangYong Rexton na prvních obrázcích

David Bureš
Diskuze (2)
Renesance SsangYongu pokračuje, blíží se premiéra modernizovaného SUV Rexton.

Faceliftovaný SsangYong Rexton bude oficiálně představen ještě tento měsíc, na autosalonu v jihokorejském Busanu. První zveřejněný snímek vozu ukazuje jeho novou příď.

Změna přídě automobilu je opravdu rozsáhlá. Rexton díky tomu bude vypadat mnohem moderněji než dosud. Modernizace bude znamenat konec svislým světlům, logo automobilky se přesune na masku chladiče. Do hlavních světlometů budou dle současného trendu integrována diodová světla pro denní svícení. Nový bude také přední nárazník, mlhovky už nebudou kulaté, ale dostanou svébytný tvar.

To záď se tolik nezmění, výrazněji pozměněna budou jen koncová světla. Možná zmizí i dominantní nápis Rexton, který není na zveřejněné skice vidět. Může to ale být dáno tím, že je snímek velice tmavý.

Zatím není jasné, jak se změní technika vozu. Zahraniční servery nicméně tvrdí, že by pod kapotou měl zůstat pětiválcový turbodieselem o objemu 2,7 l kombinovaný s pětistupňovým automatem. Automobilka rovněž neoznámila, zda na zveřejněných snímcích je už sériový automobil, nebo zda nejprve představí pouze koncept auta, jak měla v poslední době zvykem.

SsangYong Rexton se vyrábí už od roku 2001. V roce 2006 automobil prošel faceliftem, od té doby se mu říká Rexton II. Ještě jedna modernizace proběhla v roce 2010.

SUV jihokorejské značky sdílí platformu s první generací Mercedesu-Benz třídy M. Z dílny stuttgartské automobilky jsou také motory, které si SsangYong vyrábí v licenci.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - S8
14. 5. 2012 16:22
Re: krásnej...
Nevim, jestli by se spis nemel jmenovat Recton.... >:D