Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari 458 Challenge Evoluzione: Závodník v ještě lepší formě

Michal Fokt
Diskuze (0)
Facelifty se netýkají jen silničních aut, ale i jejich okruhových verzí. Ferrari představuje evoluci modelu 458 Challenge pro značkový pohár, připravenou pro sezonu 2014.

Představit inovovaný model pro jakoukoli závodní sérii, tím spíše značkový pohár, jenž těží z toho, že jsou všechna zúčastněná auta naprosto srovnatelná a záleží tak v první řadě na umu řidiče a jeho týmu, je pro výrobce hotový zlatý důl. Nikdo pochopitelně nikoho nenutí, aby svůj vůz upgradoval, ale o i když jsou změny jen minimální, v konečném účtování mohou rozhodnout šampionát. A tak každý, kdo má nějaké ambice (a kdo je nemá?) pochopitelně přezbrojí.

Tutéž situaci lze očekávat i v případě Ferrari 458 Challenge Evoluzione, což je "tuning" dosavadního 458 Challenge. Maranellští nejsou zatím příliš sdílní, poskytli pouze jedinou fotku, která neukazuje z avizovaných novinek téměř nic a také základní informace jsou zatím poněkud povrchní. Víme však, že se ladila v první řadě aerodynamika - 458 Challenge Evoluzione dostane nový splitter předního nárazníku, vylepšené aerodynamické panely pod autem a nové zadní křídlo, generující větší přítlak na poháněnou nápravu.

Zda nějakých změn doznal i podvozek, diferenciál, popřípadě jiné díly zatím není známo, zdá se však být téměř jisté, že motor V8 4,5 l zůstane na svých 570 koních (419 kW) a 540 N.m. Kompletní specifikace by měla být známa vbrzku, aby měli účastníci závodů dost času na objednávání a přípravu auta na příští sezonu. Očekáváme tedy později i rozsáhlejší fotogalerii a přimlouváme se za ten žlutý exemplář.

Michal Fokt
Diskuze (0)