Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari 458 Challenge: První test v ČR (video)

Diskuze (2)
Nové závodní Ferrari poprvé „okusilo“ asfalt brněnského Masarykova okruhu.

Novinkou v letošním ročníku Ferrari Challenge je model 458 Challange postavený na základě nejnovějšího osmiválcového modelu z Maranella – 458 Italia. Čeští účastníci prestižní série samozřejmě přezbrojili na novou generaci a tento víkend startují v prvním letošním závodě v Monze.

V České republice jsou hned tři Ferrari 458 Challenge a jedna z nich patří týmu Denker/Slevatron. Právě tento vůz, ještě bez jakýchkoliv reklamních polepů, na konci března jako první vyjel na Masarykův okruh. První záběry si můžete prohlédnout v následujícím videu.

Ferrari týmu Denker/Slevatron nebude stát jen na startu evropských závodů Ferrari Challenge. Podle webu Czechferrari.cz se bude účastnit i českého mistrovství na okruzích v Brně a v Mostě.

458 Challenge využívá prakticky všech inovací, které se představily v silničním modelu 458 Italia. Díky tomu je dle tvrzení automobilky výrazněji rychlejší než předchozí F430 Challenge. Podrobnější technické specifikace jsme představili dříve v článku Ferrari 458 Challenge: Světová premiéra v Boloni.

Diskuze (2)
10. 4. 2011 16:25
Re: Cuore Rosso
lebo kazdemu sa paci a kazdemu rve srdce nieco ine..a tak to ma byt...pises ako keby ta "lepsia" 911 bol nejaky uplny kram :-| obidve su to perfektne auta
Avatar - Pekelná Micinka
10. 4. 2011 12:48
Cuore Rosso
Italové umí postavit srdce rvoucí auta. Tohle je určitě jedno z nich a nemusí to být jen okruhová verze. Nechápu, jak může někdo vyhodit 6 milionů za "lepší" verzi 911ky, ale asi nenajdu jediný důvod, proč tolik nedat za 458 Italii...