Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari láká na nový model. Připomene legendární Testa Rossu!

David Bureš
Diskuze (0)
Maranellská novinka má za základ využít dvanáctiválcový model 812 Monza. Určena bude jen pro nejvěrnější klienty značky.

V Maranellu je neustále živo, automobilka Ferrari pravidelně přichází s novými modely, přičemž teď se mluví hlavně o přípravách SUV. Na to je ale ještě čas, před jeho premiérou přijdou jiné vozy. Na jeden z nich už automobilka láká, klientům se představí na soukromé akci naplánované na 17. září.

Ferrari zatím k novince neuvolnilo moc informací, na internet jen vyplula pozvánka na premiéru. Ta naznačuje siluetu auta, kterou doplňuje nápis Ikona Ferrari.

Více zatím oficiálně nevíme, na internet ale přesto již pronikají zákulisní informace o novém autě, a to hlavně díky solventním klientům, kteří mají přístup k zajímavým informacím přímo z továrny. Na diskusním fóru Ferrari Chat se tak už o novince čile debatuje, včetně několika detailů.

Víme tak už, že se chystaný automobil má jmenovat 812 Monza, což odkáže na základ ve dvanáctiválcovém modelu 812 Superfast. Na rozdíl od něj však nepůjde o uzavřené kupé, ale otevřený speedster. Autu má podle zákulisních zpráv chybět střecha i čelní sklo.

Půjde tak o jakýsi Mercedes-Mercedes-Benz McLaren SLR Stirling Moss podle Maranella, který si má vzít inspiraci ve slavném modelu Ferrari 250 Testa Rossa. Patrně se tak dočkáme oblých linií, jak naznačuje první upoutávka, na detailnější pohled si ale zatím musíme počkat. Stejně jako na informace o výkonu – o pohon by se každopádně měl starat atmosférický dvanáctiválec jako v 812 Superfast.

Netradiční styl karoserie souvisí s tím, že Monza bude primárně sběratelské zboží. Auto bude určeno pouze pro tu nejvěrnější klientelu maranellské značky, ostatně má vzniknout jen jeho 200 kopií. I proto bude jeho cena závratná, různé zdroje hovoří o ceně 1,2 milionu euro (31 milionů korun) či 2,5 milionu dolarů (cca 56 milionů korun).

Více se o maranellské specialitě dozvíme nejpozději v září, kdy bude odhalena. Jestli vám takové čekání přijde dlouhé, nezoufejte. Ještě tento měsíc má být představen supersport označovaný jako Ferrari 488 Pista Aperta, alias otevřená odlehčená varianta 488 GTB, která se má představit v průběhu kalifornského automobilového týdne v kalifornském Monterey, na konci tohoto měsíce. A kdybyste raději jiný model na bázi 812 Superfast, vězte, že už se připravuje jeho extrémní verze, nástupce šíleného F12tdf. Dočkáme se jí nejpozději v roce 2020.

David Bureš
Diskuze (0)