Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari hlásí v prvním pololetí roku 2010 další růst

Diskuze (0)
Na zasedání výkonné rady Ferrari v Maranellu byly potvrzeny ekonomické výsledky za druhé čtvrtletí. Za dané období i celý první půlrok vykázala automobilka opět růst.

Ekonomická krize se loni dotkla prakticky všech automobilek. Ferrari v tomto nebylo výjimkou, zatímco ale jiné automobilky zažily propad o desítky procent, v Maranellu loni prodali o 5 % méně nových aut a kvůli slabému dolaru vykázali pokles provozního zisku. Dlouhodobě stabilně rostoucí výsledky tak v neklidném období prošly jen mírným poklesem, ve srovnání s děním v okolním světě.

Nyní už ale Ferrari vykazuje opět růst. Za druhé čtvrtletí letošního roku bylo z továrny vyexpedováno 1615 aut, o 2,6 % více než před rokem. Za celé první čtvrtletí pak má automobilka na kontě přesně 3200 kusů (+2 %).

V řeči ekonomických ukazatelů: v pololetí vzrostly tržby o 1,3 % na 903 milionů Euro a provozní zisk meziročně klesl ze 124 na 116 milionů Euro. Samotné druhé čtvrtletí ovšem představuje tržby 488 milionů Euro (+8,6 %) a zisk 77 milionů Euro (+10 %).

Do statistik totiž už promluvil nový model 458 Italia. Ke stěžejním modelům dále patří California, navíc nová 599 GTO a produkty divize zabývající se unikátní personalizací aut. Klíčový americký trh vykazuje v případě Ferrari 10procentní růst a v Číně vzrostly prodeje meziročně o 20 %.

Kromě toho se Ferrari mimořádně daří mimo oblast prodeje aut. Firemní webová prezentace prošla rekonstrukcí a dočkala se čínské verze, díky tomu má letos dvojnásobnou návštěvnost. E-shop s upomínkovými předměty má za prvních šest měsíců o 40 % větší tržby než před rokem a o 40 % vzrostly také tržby sítě kamenných obchodů Ferrari stores.

Další příjmy plynou z poskytování licence na značku Ferrari, především průmyslovým gigantům Mattel a Acer.

Doporučujeme
PŘEDSTAVUJEME Ferrari 458 Italia – To nejlepší z Itálie

Diskuze (0)