Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Z Ferrari rovnou do vaší knihovny: Autentické technické výkresy jsou na prodej

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Obdivujete technický vývoj italské automobilky Ferrari? Na britském aukčním serveru Collecting Cars si teď můžete koupit sbírku autentických historických výkresů a fotografií rovnou z továrny.

Italská továrna Ferrari je v automobilismu doslova posvátná. Historické silniční i závodní vozy z dílen maranellské automobilky Enza Ferrariho jsou bezpečnou investicí i řidičskou radostí, a dokonce se občas objeví i unikátní příležitost pro nákup vzácných artefaktů. Na aukčním serveru Collecting Cars jsme našli ojedinělou šanci, díky níž můžete do své automobilové knihovny zařadit autentické dokumenty spojené s historií nejslavnějších modelů značky.

Neznámý prodejce z italského Milána na Collecting Cars prodává kolekci originálních technických výkresů a fotografií, které nepochybně pochází z vývoje nových vozů v Maranellu. Jsou jimi tovární výkresy technické předlohy k ikonickým historickým modelům značky, jako jsou Ferrari 250 GT Berlinetta „Tour de France“, 250 GT Coupé, 365 GTB/4 „Daytona“ nebo 275 GTC, jež vypadá jako designový předchůdce typu 330 GTC.

Výkresy jsou vytištěny na průhledném papíře a údajně byly zhotoveny pro archivní účely. Spolu s nimi jsou v balíčku i čtyři černobílé fotografie s klasickými závodními vozy Ferrari a oficiální pohlednice Gillese Villeneuva za volantem monopostu Ferrari 312 T3 z roku 1978. Na zadní straně je i osobní vzkaz z února 1979 s podpisem samotného Enza Ferrariho.

Video se připravuje ...

Všechny materiály pocházejí ze soukromé sbírky bývalého designéra, který jej později předal dědečkovi prodejce. Dnes si tento významný kousek historie Ferrari můžete koupit i vy v aukci, jež je zatím bez jediného příhozu. Vyvrcholení dražby je naplánováno na 26. února.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme