Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Motor Ferrari v novém SUV od Maserati

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (19)
Od podzimu loňského roku se neustále spekuluje o vstupu značky Maserati do segmentu SUV. Autosalon v Detroitu přinesl nové informace.

Severoamerická média se od druhé poloviny loňského roku téměř v pravidelných měsíčních intervalech věnují spekulacím o zástupci italského Maserati v kategorii SUV. Nejnovější informace pocházejí z autosalonu v Detroitu od šéfa koncernu Fiat Sergio Marchionne.

CNN Money zveřejnil článek, který uvádí, že Marchionne prohlásil, že Maserati bude mít své vlastní SUV již příští rok. Základem bude platforma Jeepu Grand Cherokee, která figurovala již v dřívějších spekulacích. Výroba má probíhat v továrně Chrysler Group Jefferson North v Detroitu.

Nejdůležitější je ovšem prohlášení, že vývoj motorů pro SUV od Maserati zajistí Ferrari. Dočkat se můžeme vidlicového osmiválce a dvanáctiválce. Během rozhovoru s reportéry se Marchionne nechal slyšet, že to bude rock and roll motor.

Kromě SUV od Maserari je ve hře i stejně zaměřený model se značkou Alfa Romeo. Platforma nového Jeepu Grand Cherokee by tak posloužila pro stavbu dalších dvou modelů, které by se lišily designem, nabídkou pohonných jednotek a samozřejmě i cenami.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (19)
18. 1. 2011 22:35
LM002 - P-cko
Tak ta kombinacia znie veeelmi uchylne >:-[] a velmi sa mi paci. Asi take P-cko ako LM002 to nebude ale uz len >:-[] V12 >:-[] v kazdom pripade :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Avatar - white label
18. 1. 2011 08:21
Re: pseudoporsche vs Maserati
"nestudoval sem Cayenne, ale tak nějak vnitřně cítím, že těch původních atmosferických 6V tam moc nebude" >:D :yes:
Avatar - Ronault.
18. 1. 2011 01:19
Re: Já tomu nevěřím,
>:D :yes:
Avatar - Ricardo
17. 1. 2011 15:32
Re: pseudoporsche vs Maserati
Máš to pěkně zmáknutý. Jen bych upozornil, že dvouspojkovou převodovku v podobně velkém autě ještě nikdo nenasadil, tím spíš se 4x4. Stejně tak V12 s dvouspojkovou převodovkou nemá vůbec nikdo. Takže bych trochu krotil tvůj optimismus, nakonec automat tomu motoru určitě sedne líp. A stejně bych sázel na to, že se tam objeví hlavně odladěná V8. A třeba se časem Ferrari+Fiat+Chrysler odhodlají k nějaké použitelné V6
17. 1. 2011 13:11
Re: pseudoporsche vs Maserati
Tak o tom žádná, jen by bylo fér, aby si o takových věcech nepsal pode mnou, neboť tvůj dvorní klaun to pak špatně pochopí a bude opět a znovu psát o věcech, které bude mít v hlavičce popletené (jako, že sjem ankupoval Focuse na Slovensku a enbo, že moje auto je předváděčka, což vůbec nechápu jeho lhaní o privátních věcech). Takže, za sebe říkám, že u Ferrari nebudou mít problém s tím, že "jejich" motor bude v SUV, stejně tak jako již v minulosti neměli problém s jejich motorem v Dinu, či Themě. To je prostě realita a byznys.

P.S. Nikdy sem neměl nic proti motoru z Gallarda v Audi.