Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari možná oživí jméno Dino

Michal Fokt
Diskuze (2)
Ferrari koketuje s myšlenkou na výrobu menšího, levnějšího sporťáku, jenž by oprášil slavné jméno kupátka ze 70. let.

Spodní okraj nabídky u Ferrari dnes tvoří kabriolet California T, jenž má však status rychlého gétéčka, nikoli pravověrného sporťáku, jediným ryze sportovním vozem je tak 488 GTB. Už od loňska se však hovoří o tom, že se nabídka značky rozšíří o další sportovní model, jenž bude vybaven přeplňovaným V6 a bude lacinější variantou ke GTB, s cenou dost možná lehce pod Californií.

Ba co víc, tento vůz by mohl opět nést značení Dino, které dostalo kupé, vyráběné automobilkou v letech 1968-1976. Nevylučuje to sám šéf FCA Sergio Marchionne, jenž argumentuje nejen tím, že dvouturbový V6 se dočkal pozitivního přijetí, ale navíc dodává, že i původní Dino mělo pod kapotou šestiválec a společných rysů je tedy více.

Můžeme se pouze dohadovat, zda to je jeden z důvodů odchodu Montezemola z vedení automobilky, Marchionne však chce konkurovat lacinějším (ovšem nikoli laciným) německým a britským sportovním vozům s autem, které by mělo výkon kolem 500 koní a tomu odpovídající cenu, která se rozhodně nebude podbízet. Šéf FCA podle svých slov také nemá zájem na honbě za prodejními čísly a ztrátě exkluzivity značky Ferrari.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - Petrolhead_CZ
6. 6. 2015 16:13
Tohle by byla bombice
Ferrari stále suverénně vládne světu superaut a hyperaut, 488 GTB je po 458 Italia/458 Speciale/458 Spider a F12 a LaFerrari podle očekávání i přes přeplňovaní brilantní a je opět vrcholem své třídy. Co by bylo ovšem nejvíce osvěžující je právě případná koncepce auta s motorem uprostřed, někde mezi sporťákem a supersportem, kompaktní tvary, muší váha, menší atmosférický motor (klidně šestiválec, který je teď v Ghibli, akorát bez turba), výkon v rozmezí 400-500 koní, taková hezká hračka na okresky, konkurence buď pro Exige S, Cayman GTS nebo ve vyšší kategorii pro McLaren 570S. S manuálem by to byl sen, ale to už asi bohužel nehrozí.
Avatar - flyboyeda
6. 6. 2015 15:09
Dino se stále vyrábí
říká se mu Porsche Cayman :-)