Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat 500L 1,4T: 121 kW a dvouspojková převodovka jsou na cestě

Aleš Dragoun
Diskuze (22)
Fiat pilně testuje nové MPV 500L s poněkud ostřejším motorem, než jsou dosud v nabídce.

Malé MPV 500L dostane příští rok nejvýkonnější verzi. Ta bude mít pod kapotou čtyřválec MultiAir Turbo objemu 1,4 l. Výkon 121 kW (165 k) se zdá být dostatečným, s velkou pravděpodobností se jedná o mírně posílený agregát, který je v základech shodný s Puntem od Abarthu. Točivý moment bude přenášet dopředu dvouspojková převodovka TCT, kterou ovšem samotný Fiat označuje zkratkou DDCT a původně ji vyvinul pro Alfu Romeo. Očekávejme i sportovnější podvozek a čtveřici kotoučových brzd Brembo.

Fiat 500L se vyrábí v srbském Kragujevaci v bývalé továrně Zastavy. Zatím není známo, kdy přesně přijde vrcholná ostrá benzinová varianta na trh, na to je přece jen příliš brzy. Její existence byla potvrzena na prezentaci nové Pandy 4x4 v Baloccu. Informace o ní přinesl server Autoedizione.com. Zkušební lehce zamaskovaný červený prototyp s všeříkajícím bílým nápisem „1,4 MultiAir Turbo 165 HP“ byl totiž k vidění právě tam.

Definitivní rozhodnutí o názvu rovněž dosud nepadlo, může se jmenovat Sport, ale také nést klidně logo štíra. Ptáte se, proč v Turíně chystají sportovní verzi rodinného auta? V evropské nabídce bude pomyslnou třešničkou na dortu, ale chystá se spolu se svými slabšími sourozenci na americký trh. A v zámoří si dostatek klientů zřejmě najde. Fiat připravuje také další varianty 500L: turbodiesel 1,6 MultiJet a oplastovaný model Trekking.

Aleš Dragoun
Diskuze (22)
5. 11. 2012 08:49
Re: vzdušný zámek
No počkej, srovnáváš tady desetipatrový hotel plný spokojených nájemníku s rozpadajícím se činžákem, který neustále opravuje opravář typu Mario a snaží se ho zachránit před spadnutím tím, že látá záplatu záplatou... :-)
5. 11. 2012 07:03
Re: Pixla na kafe a raménko na šatičky
nesedel, pisem o tom ako vyzera, takze klud ;-)
5. 11. 2012 00:11
Re: Pixla na kafe a raménko na šatičky
Horsie vyzera napr. dosluhujuci C3 picasso. Lepsi nie je ani Opel Mokka. Detto dalsie auta.

Nazivo to vyzera ovela lepsie, nez na obrazkoch. Je to tak celkovo divne, az je to pekne. Netuctove, neokukane, svieze atd.. Zajdi so do salonu.
4. 11. 2012 21:33
Re: Pixla na kafe a raménko na šatičky
vzhledem k tomu, že jsi v tom autě asi ani neseděl ani nečetl žádný jeho test, jsou veškeré tvoje komentáře veskrze blábolením.... ;-)
Avatar - autista
4. 11. 2012 21:14
Re: Fiat - marketing
FIAT v Itálii vyvýjí stránky, které jsou se zpožděním i v jiných jazykových mutacích v ČR, SR, HU, AT, SRN, PL se zpožděním. tyto jsou staré a nepřehledné v ČR, ale lepší stránky prodejům nepomůžou. spíše ochota prodejců prodat to co mají. tváří se, jako by neměli co nabídnout a to co měli bylo kazové zboží, co nemá ducha, takové prodejce poslat na jiný kontinent :-!