Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Panda Trekking: Elektronika místo 4x4

Diskuze (5)
Offroadový paket a jednodušší výbava do terénu, to jsou hlavní znaky nové Pandy Trekking.

Fiat zveřejnil podrobnosti k modelu, který stane mezi klasickou Pandou a Pandou 4x4. Provedení Panda Trekking spojí pohon předních kol se stylingem čtyřkolky, ale přidá i něco navíc.

Heslo mezi 4x2 a 4x4 totiž neplatí jen pro kombinaci designu a konfigurace pohonu. Fiat přidá systém Traction+, vylepšenou kontrolu trakce nastavenou pro zhoršené podmínky. Zvolené řešení je výrobně podstatně levnější než pohon všech kol, rozdíl v prodejní ceně ale zatím není znám.

Traction+ je nadstavbou stabilizačního systému, v zásadě se jedná o elektronickou náhradu samosvorného diferenciálu. Ta se ale obvykle používá, aby zlepšila trakci na výjezdech ze zatáček. U Pandy má místo toho usnadnit rozjezdy na kluzkém povrchu a danému účelu byla uzpůsobena kalibrace elektroniky.

Systém funguje v rychlostech do 30 km/h a aktivuje se tlačítkem na palubní desce. Podobným řešením je například Grip Control, který se nabízí za příplatek pro Citroën Berlingo XTR.

Kromě pohonného ústrojí se Panda Trekking od Pandy 4x4 bude lišit také jinou povrchovou úpravou litých kol a absencí ochranného krytu pod motorem. Obě novinky, a také plynová Panda Natural Power, se poprvé představí na nadcházejícím autosalonu v Paříži.

Diskuze (5)
22. 9. 2012 01:05
Re: Užovka
Zvenku jsou cígo i chcanda stejně široké, zevnitř zhruba taky. Beztak je to oboje jen pro 4 lidi a většinou v tom bude jezdit jeden, tak je to jedno. Oboje jsou stejně "plnohodnotná" auta, to znamená malá auta do města. Rodinné vozy to nejsou ani náhodou. Btw. doufám že už u cíga přidali ovládání okna spolujezdce i k řidiči - to byl solidní faul.
Avatar - Fe
21. 9. 2012 19:17
Re: chysta sa aj 500L trekking
Odkiaľ máš túto informáciu?
Avatar - sendador
21. 9. 2012 15:21
Re: Užovka
Vidis a me se zase uvnitr libi Panda mnohem vic nez Cigo
Avatar - avatas
21. 9. 2012 14:50
Užovka
Užovka se kdys říkávalo prvním Škodám 105-120 a je to tu zas!
Škoda tohotoFiátka, stačilo by 5cm do šíře a bylo by to jiné kafe. :no:
A interiér je opravdu pouťovka.
Komu se líbí,nechť koupí,ale Citigo je uvnitř jak prostorem,tak vzhledem plnohodnotné auto.
Avatar - 3_diamanty
21. 9. 2012 08:52
chysta sa aj 500L trekking
a to uz bude myslim solidnejsie a vaznejsie vozitko