Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Stilo přijde na český trh za měsíc

Michal Fokt
Diskuze (1)
Automobil Fiat Stilo, který nahradí v nabídce italské automobilky dvojici Bravo/Brava, se včera představil českým novinářům.

Automobil Fiat/Stilo, který nahradí v nabídce italské automobilky dvojici Bravo Brava se včera představil českým novinářům.

Fiat si od nové modelové řady Stilo slibuje, že mu pomůže rázně skoncovat s image výrobce levných automobilů, proto jsou jejich ceny na stejné úrovni jako konkurence, základní výbava automobilu je však opravdu bohatá (za zmínku stojí zejména šest airbagů).

Zatímco třídveřový automobil je určen těm, kteří upřednostňují sportovní vzhled před praktičností, pětidveřové provedení se orientuje na splnění požadavků pro bezproblémový převoz pětičlenné rodiny. Pod kapotou obou karosářských verzí budou pracovat motory se čtyřventilovou technikou, ty zážehové začínají u objemu 1,2 l (59 kW). Tato pohonná jednotka se dodává v kombinaci se šestistupňovou převodovkou s přímým řazením. Dále jsou k dispozici motory 1,6 l/76 kW a 1,8 l/98 kW, oba s pětistupňovým mechanickým ústrojím, které se dodává i ke dvojici přeplňovaných vznětových motorů o o shodném objemu 1,9 l. Ta slabší má výkon 59 kW a točivý moment 196 N.m, silnější pak díky chladiči stlačeného vzduchu a turbodmychadlu s proměnnou geometrií lopatek disponuje 85 kW a točivým momentem 225 N.m.

Prodej automobilů Fiat Stilo bude v České republice zahájen přesně za měsíc, tedy 17. listopadu. Základní cena za třídveřový model Stilo 1.2 16V bude 422 000 Kč. Pětidveřové provedení lze u všech verzí pořídit za příplatek 20 000 korun.

Michal Fokt
Diskuze (1)