Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový sportovní Abarth 600e na první fotce: Bude mít 240 koní a samosvor

Lukáš Volšický
Diskuze (47)

Už brzy se oficiálně představí nejvýkonnější Abarth všech dob. Nejrychlejší šestistovka bude mít 240 koní, samosvor a pneumatiky vycházející z vývoje Formule E.

Nový elektrický crossover Fiat 600e má od začátku letošního roku oficiální české ceny a už brzy se začne objevovat na našich silnicích. Italská značka už dokončuje vývoj i nejvýkonnější sportovní verze Abarth 600e, která se ukazuje na první fotografii. V zaváděcí edici Scorpionissima se poprvé představuje veřejnosti při natáčení nového reklamního spotu v italském Miláně.

Sportovní elektromobil Abarth 600e prochází závěrečným testováním a italská automobilka jej poprvé ukazuje na ulicích v Miláně, kde v těchto dnech natáčí nový reklamní spot. Novinka má dynamičtější design a chce zaujmout potenciálním zákazníky agresivnějšími a svalnatějšími rysy. Lákavým stylingovým prvkem je i nová exkluzivní fialová barva Hypnotic Purple.

Nejdůležitější novinkou sportovní „šestistovky“ je až skutečnost, že bude nejvýkonnějším Abarthem všech dob. Automobilka uvádí, že bude disponovat maximálním výkonem 240 koní, mechanickým diferenciálem s omezenou svorností i sportovními pneumatikami vyvinutými na základě zkušeností ze šampionátu Formule E. Na detailnější technické informace si však musíme ještě počkat.

Video se připravuje ...

Nový Abarth 600e se začne prodávat v exkluzivní edici Scorpionissima v počtu pouhých 1949 kusů, jimiž automobilka odkazuje na rok založení společnosti. Tu dne 31. března 1949 založil v Itálii žijící Rakušan Carlo Abarth. Štír ve znaku značky upravující fiaty se inspiruje znamením zvěrokruhu svého zakladatele.

Lukáš Volšický
Diskuze (47)

Doporučujeme

12. 2. 2024 13:22
Re: Směšná elektrotrapárna..
Odkazy na AF dnes nebudu? Neviem totiž, čo si mam o elektre myslieť, potrebujem nejake mienkotvorné médium.
10. 2. 2024 17:00
Re: Krasavec
Jo, tak tohle vidíme úplně stejně. Bohužel, vše k tomu směřuje.
10. 2. 2024 16:09
Re: Krasavec
No to, to byla jiná situace. Fiat vedl FCA, teď vede kulový… Ve Stellantisu je to jen další značka, která unifikovaně převezme vše od PSA :no: Je ten design zbývá…
10. 2. 2024 15:57
Re: Krasavec
Jako...jó. A musí se uznat že vnější design jim jde. Já to beru hlavně z pohledu toho Jeepu, kdy pod taktovkou Fiatu si Renegade a Compass dokázal udržet vlastní projev.

Avenger byla přebouchaná 2008, je mi líto.

A ano, to co dělá Renault s Mitsu v Evropě je zvěrstvo.
10. 2. 2024 15:36
Re: Krasavec
Tak jasně Mokka taky není moc Opel, ale s 1.2 PT 96kW 8AT dal jsem s ní přes 500km ve Švédsku taky dal. Šlo to ;-) Buďme rádi, že se v té mizérii, kde automotive aktuálně je, se namáhají alespoň udržovat svébytný design. Mrkni na Renault/Mitsu, tam už jede jen badge engeneering :no: