Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford a divoké úpravy modelů Mustang a Focus pro SEMA 2017

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ford si pro letošní SEMA Show připravil celkem padesát více či méně upravených vozů a jako ochutnávku se rozhodl poodhalit několik kreací na základech modelů Mustang a Focus.

SEMA Show, kterou pořádá Specialty Equipment Market Association založená v roce 1963, se poprvé uskutečnila v roce 1967 a letošní jubilejní ročník má probíhat od úterý 31. října do soboty 3. listopadu.

Hlavní hvězdou značky Ford pro letošní SEMA Show má být Ford Mustang v modernizované podobě pro modelový rok 2018, což dokazuje právě skupinka sedmi vozů, upravených ve spolupráci s řadou partnerů.

Ford Mustang Convertible by MAD Industries se bude pyšnit bílým lakem karoserie v kombinaci se zelenými a černými pruhy. Kabriolet s přeplňovaným čtyřválcem 2.3 EcoBoost v kombinaci se šestistupňovou manuální převodovkou zaujme i 20palcovými koly, stavitelnými tlumiči Eibach či brzdovým systémem Wilwood Aerolite.

Zelené kupé Roush Mustang s pětilitrovým osmiválcem a desetistupňovým automatem má díky úpravám karoserie připomínat klasický Boss 429 modelového roku 1970, na nějž odkazuje především odstínem laku karoserie v kombinaci s černým krytem sání na kapotě a spoilery ve stejné barvě.

Společnost Tucci Hot Rods je zodpovědná za relativně nenápadné matně černé kupé, jehož cílem je dosažení rychlosti přes 200 mil v hodině (321,9 km/h). Tento Ford Mustang má dvojicí turbodmychadel přeplňovaný osmiválec, desetistupňovou automatickou převodovkou, stavitelný sportovní podvozek a jeho záď má zdobit velké hliníkové křídlo, pod nímž bude uložen brzdící padák.

Moderní interpretací klasických amerických roadsterů z třicátých let má být díky provedení svého interiéru i samotné střechy černý kabriolet Ford Mustang s pětilitrovým osmiválcem a desetistupňovou automatickou převodovkou. Exteriér tohoto vozu nejspíš zaujme 20palcovými koly HRE Wheels P204 a masivním ochranným obloukem za předními sedadly.

DeBerti Design vsadil při svých úpravách rovněž na černý lak, ale Ford Mustang od tohoto úpravce rozhodně nebude působit nenápadně a to především díky výraznému rozšíření v bocích, které doplní důkladné snížení světlé výšky a 20palcová kola Forgiato. K pohonu tohoto exempláře rovněž poslouží pětilitrový osmiválec, ale bude spojen se šestistupňovou manuální převodovkou.

Stříbrný lak doplněný černými pruhy zvolil Air Design pro svou úpravu. Ta je zaměřena na vylepšení aerodynamických vlastností karoserie kupé Mustang s motorem 2.3 EcoBoost a řada nových karosářských prvků, které budou na tomto voze představeny, se dostane i do prodeje.

DRAGG proměnil Ford Mustang s přeplňovaným čtyřválcem v policejní stíhačku na 20palcových kolech, kterou bude i díky úpravám karoserie velmi těžké přehlédnout.

Ford se svými partnery připravil pro letošní SEMA Show i několik upravených zástupců modelové řady Focus. Základem prvního z nich je verze ST s karoserií v odstínu pojmenovaném Midnight Purple. Tento vůz vedle výrazného body kitu a snížení světlé výšky zaujme i dronem usazeným na střešním nosiči.

Zbývající trojice hatchbacků Focus pro SEMA Show má za základ verzi RS a má představovat aktuální trendy v tuningu od úprav designu až po zásahy do techniky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)