Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford EcoSport se bude prodávat v 62 zemích

David Bureš
Diskuze (1)
Nový globální model Fordu se bude prodávat na mnoha trzích, na jednom významném však bude chybět – na americkém.

Ford EcoSport je malé globální SUV, které se do roku 2017 bude prodávat na 62 trzích světa. Automobil je už nyní nabízen v Jižní Americe, Indii nebo Číně, kde se rovněž vyrábí. Do Evropy zamíří ještě před koncem letošního roku.

Ve Spojených státech se však EcoSport prodávat nebude, alespoň prozatím. Podle Fordu není americký trh tomuto vozu v současnosti nakloněn. Automobilka však situaci pozorně sleduje, a tak by se EcoSport na domácí trh mohl ve vzdálenějším časovém horizontu přece jen dostat.

Pravdou je, že Američané malé vozy nemají moc v lásce. Fiesta, z jejíž techniky EcoSport vychází, je letos až desátým nejprodávanějším modelem značky. První je jasně pickup řady F, před Fiestu se však dostal třeba i Mustang.

V současnosti se Ford v případě EcoSportu chce zaměřit na rozvíjející se trhy, jako je Indie a Brazílie. Pokud se však k prodeji vozu v USA přece jen rozhodne, bude mít podle představitelů značky dostatečnou výrobní kapacitu na jeho prodej v této zemi.

EcoSport byl vyvinut v Brazílii, kde se od loňského roku v továrně Camaçari vyrábí. Výroba probíhá také v indickém Chennai a v čínském Čchung-čchingu. V budoucnu bude automobil vznikat také v Thajsku a Rusku.

Vozy pro Evropu budou dováženy z Indie. Na starém kontinentu bude toto SUV k dispozici s tříválcem 1.0 EcoBoost (92 kW), 1,5litrovým benzinovým motorem (81 kW) a 1,5litrovým turbodieselem (66 kW).

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - Jaros71
31. 5. 2013 17:00
Fuj..
To je prostě tak škaredý.. :-! :no:
Zlatá KUGA II..