Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Proč zaměstnanci Fordu nosí při práci tuhle zvláštnost? Unikátní vesta pomůže s únavou

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
Modrý ovál prezentuje novinku v podobě vesty, jež má redukovat úrazy a únavu na pracovišti. Vypadá přinejmenším zvláštně.

Ford nás v posledních měsících překvapil několika originálními nápady. Vzpomeňme patenty na skládací jízdní kolo, převodovku umístěnou na volantu či sedačku, která za vás sama vystoupí z auta.

Modrý ovál inovativní nápady nejen načrtává, ale aplikuje i při výrobě aktuálních vozů. Designéři při své práci využívají funkce rozšířené reality díky technologii HoloLens od Microsoftu. Nyní Ford přichází z další netradiční novinkou: exoskeletální vestou EksoVest, jež má redukovat únavu a poranění na pracovišti. Podívejte se na video, také vám konstrukce připomíná očesaný létající jetpack?

I když novinka vypadá na první pohled neprakticky, pracovník montážní linky Paul Collins je s ní spokojen. „V práci často pracuji nad hlavou, domů se mnohdy vracím s bolestmi zad, krku a ramenou,“ vysvětluje zaměstnanec Fordu. „Začal jsem používat vestu a bolesti jsou menší, navíc mám více energie, abych si doma mohl hrát s vnuky.“

Americká automobilka uvádí, že unikátní vesta poskytne „asistenci“ až 6,8 kilogramu na rameno, přičemž je poměrně lehká a k dispozici pro zaměstnance s výškou od 152 do 193 centimetrů. Pracovníci montážních linek Fordu zvednou ruce nad hlavu až 4.600x za den a asi milionkrát ročně. Právě kvůli tomu začala společnost novinku testovat, zatím ve dvou závodech v USA.

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
Avatar - JDM
11. 11. 2017 17:30
Re: A na těžší věci...
A ve skodovce Bulhaři
Avatar - wakantanka
11. 11. 2017 16:41
Re: A na těžší věci...
Tak do Usa by sa ti ukrajinci blbo dovazali. :-)
Avatar - Ozzman
11. 11. 2017 13:45
Re: A na těžší věci...
Jojo a v TPCA se používají místo těchto vymožeností ukrajici >:-[] >:D
11. 11. 2017 12:59
A na těžší věci...
...dobře funguje tohle [odkaz] , říká Ripleyová. :-)