Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Fiesta 2018: Nová generace bude větší a dospělejší

Michal Fokt
Diskuze (3)
Aktuální Ford Fiesta už je osmileté auto, chvíle generační obměny se však už blíží, nástupce přijede za rok a čekejte celou řadu změn

Můžete namítat, že je aktuální fiesta už pěkně vousatá, jenž věk je jedna z mála věcí, která by nám na tomhle autě měla vadit. Ostatně Ford prodává fiestu stále nad očekávání dobře, což je neklamné znamení, že zákazníci její kvality cítí. Minimálně po stránce designu má auto stále co říct, svým podvozkem a řízením je vyhlášená, nejčastější výtky pak zaznívají na poněkud stísněný interiér a design palubní desky.

Z toho se dá vcelku dobře odvodit, co nás v budoucnu čeká - design auta by se u nového modelu neměl radikálně měnit, příď pouze převezme nejnovější stylistické rysy mondea, celkově však auto všemi směry povyroste - a to i na šířku tak, aby neztratilo kontakt corsou a chystaným (taktéž zvětšeným) polem. Horizontálně orientované zadní svítilny pak pomohou auto dále opticky rozšířit. karoserie bude pouze pětidveřová, sedan se objeví pouze na rozvojových trzích. V interiéru čekejte kvalitnější materiály, střízlivější design palubní desky, ale především více prostoru na předních a zejména zadních sedadlech, zvětší se také zavazadlový prostor. Auto dostane pochopitelně nejnovější fordí infotainment a zástupy elektronických asistentů.

Evropané se musí začít loučit s atmosférickou šestnáctistovkou, fiesta přejde kompletně na přeplňované benzinové tří- a čtyřválce. V nabídce se objeví také zcela nový turbodiesel 1.5 EcoBlue, jenž se bude nabízet patrně ve třech výkonových verzích. Na sportovní verzi ST bychom už neměli čekat dlouhá léta, dorazí nejpozději v roce 2019 přičemž nová generace fiesty přijde do prodeje příští rok. Zvěsti o ještě silnější Fiestě RS jsou nejspíš nepravdivé, ostatně nebude pro ni důvod, "estéčko" by mělo mít téměř 220 koní. Masově se v rámci modelu rozšíří také dvouspojková převodovka.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - CHerokee
2. 7. 2016 12:48
Re: Fiesta
Já letos na jaře koupil 1,0 ecoboost manželce a na nákupy a lítačku. Zatím jsme spokojeni. Žádné problémy, vrzání nic. Jen spotřeba 6,0 - faktem ale je, že jezdíme hlavně po městě. Ale na malý objem a tři válce žádný zázrak....zatím. A to tankuju zásadně 100 oktan od OMV.

Líbí se mi Aston design...taky jí tak říkáme. S interiérem dokud nebude vrzat problém nemám. A zavírání dveří asi po faceliftu dořečili. Spíše mi tam chybí nějaké odkládací prostory a přihrádky...
Avatar - Londonbridge
1. 7. 2016 23:44
Fiesta
Mali sme ako druhe auto1.6 tdci econetic 70 kw . jazdne vlastnosti a spotreba super. Interier plastova spust .Zatvaranie zadnych dveri ako na Skode Favorit plechove buchnaty. ...5 stupnova prevodovka nic moc v meste na 3 aby to tocilo. ..Exterior pekny na ten vek stale OK. Nova Fiesta musi vytrhat ten Interier a bude zase cool auto. ...
1. 7. 2016 20:12
Zbožňuji
články s olbřímí informační hodnotou jako je tento. Důvěrné informace z kuloárů, plody investigativní žurnalistiky, zasvěcené informace o technice přímo od insiderů. Fujtajxl.