Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Focus ST nabídne 360 Nm díky overboostu (video)

David Bureš
Diskuze (32)
Nová generace Fordu Focus je poháněna přeplňovaným zážehovým čtyřválcem s přímým vstřikováním.

Nová generace Fordu Focus bude doplněna funkcí overboost, která umožní rozšířit vrchol křivky točivého momentu z 3000 na 4500 min-1, a to až po dobu 15 sekund. Maximální točivý moment motoru činí 360 Nm.

Zatímco u jiných motorů EcoBoost začne točivý moment ve vyšších otáčkách postupně klesat, u Focusu ST je křivka točivého momentu plošší. Inženýři řídicí jednotku motoru naprogramovali tak, aby turbodmychadlo krátkodobě poskytovalo nárůst tlaku i ve vyšších otáčkách. Dlouhodobý nárůst tlaku není možný s ohledem na životnost agregátu.

Motor využívá vysokotlaké přímé vstřikování benzínu, turbodmychadlo s nízkou setrvačností a proměnné časování sacích i výfukových ventilů (Ti-VCT). Dále má přepracované sání a výfukový systém. Konstruktéři se postarali také o to, aby měl velice silný chladicí systém.

Čtyřválec poskytuje maximální výkon 184 kW. Ford nesází pouze na jeho sílu, ale také na jeho úspornost, nová generace Focusu ST má mít o pětinu nižší spotřebu paliva než předchozí generace poháněná pětiválcem. V kombinovaném cyklu dle evropské normy má vůz spotřebovat 7,2 litru paliva na 100 kilometrů.

Abychom však nezapomněli na parametry, které budou zájemce o tuto sportovní verzi Focuse zajímat jistě více – automobil zrychlí z 0-100 km/h za 6,5 sekund a jede nejvyšší rychlostí 248 km/h.

David Bureš
Diskuze (32)
Avatar - Atlis
13. 6. 2012 08:50
Re: U nás neprodejné
nejazdia kde? u nas sa s nimi napriklad roztrhlo vrece... hlavne striebornych sluzobnych kombi 1.6tdci su tak povediac na ulicach tri *...
12. 6. 2012 21:39
Re: U nás neprodejné
Nemáš si kupovat ježděnku/y která se smontovaná ze tří bouraček, potom by jsi neměl každý plech jiné barvy a nefunkční sedák.....
Avatar - Choochoo
12. 6. 2012 20:24
Re: U nás neprodejné
Zadek bych rekl ma Civic povedenejsi, modernejsi a funkcnejsi. Predek rovnez o lepsi u Civica. Predek je dle meho nejslabsi stranka Civica, trochu se vytratila ta dravost 8G, ktera by k Honde sedla vice jak poevropsteni 9G, neboli ztuctovateni ;-)
Tesim se na Type-Ra, doufam ze prekvapi po vsech strankach ;-)
12. 6. 2012 18:18
Re: U nás neprodejné
Když si člověk vzpomene, jak se mu sbíhaly sliny na mechanický pomeranč... těžko uvěřit.
Avatar - twistedTSD
12. 6. 2012 17:49
Re: U nás neprodejné
Civic považuji za pohlednější auto než Focus.