Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mustang Bullitt: Filmová legenda se má vrátit!

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Ford vyrobil limitované série Mustangu Bullitt naposledy ve čtvrté a páté generaci. Přijde na řadu i v modernizované šestce?

Film Bullittův případ (v originále pouze Bullitt) automobiloví fanoušci pochopitelně dobře znají. Snímek se Stevem McQueenem v hlavní roli, jinak veskrze průměrnou kriminálku, natočil v roce 1968 režisér Peter Yates a spíše než dějem proslula jednou z nejslavnějších honiček v dějinách kinematografie. Tmavě zelený fastback Ford Mustang, který Frank Bullitt řídil, je ikonou a v Dearbornu to dobře vědí.

Poslední reinkarnace možná nejproslulejšího auta Hollywoodu se objevila v páté generaci v listopadu 2007. Vylepšených „koníků“ v zelené Highland s pevnějším a sníženým šasi, jiným sáním, výfukem, lepšími brzdami, osmnáctipalcovými šedými koly Euroflange a dalšími upgrady se prodalo 635, atypických černých pak 181. Tedy celkem 816 a už dnes jsou vozy s osmiválci 4,6 l/235 kW objektem sběratelského zájmu. „Čtyřka“ měla stejnojmennou edici s podobnými úpravami, ale výkonem jen 198 kW a na „sedmnáctkách“ v roce 2001, těch bylo ale více: 5.582 kusů.

Šestý „pony“ nedávno prošel modernizací a fórum Mustang6G spekuluje o návratu akčního modelu. Odhaluje jej krátký propagační film od Seven Bucks Digital Studios o zákulisí tvorby reklamy. Není tak důležité, co se ve videu s ani ne šestiminutovou stopáží vše děje. Nejdůležitější je řas 3:10.

Zde jsou vidět skici Mustangu současné generace v tmavě zelené barvě s černými pětipaprskovými koly. Samozřejmě, okamžitě leckoho napadne, že jde o nový Bullitt. A vlastně, proč by nemohlo? Podoba tomu nasvědčuje. Od poslední limitky uběhlo už hodně času a Ford by klidně mohl ještě během letošního roku uvést novou. Jakou bude mít výbavu a dostane se i do Evropy? Na druhou stranu: na fóru LMR se objevily už v dubnu 2014 špionážní fotky tmavě zeleného vozu šesté řady, ale toho jsme se nedočkali. Tak uvidíme.

Foto: Seven Bucks Digital Studios

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Avatar - maxi!
5. 2. 2017 18:36
nerieste vykricniky
ja Mustangu drzim palce a bolo by fajne, keby aj tato verzia bola v Eu na trhu :-!
Avatar - wladyk
5. 2. 2017 17:58
Re: Bez výkričníka
Chce to novou klávesnici, když nefunguje tečka- >:-[]
5. 2. 2017 17:13
Bez výkričníka
alebo otáznika ani ránu.