Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Ford Mustang a Dodge Charger v San Franciscu (Bullitův případ)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (25)
Toto není společná reklama na nejnovější zástupce amerických automobilek, ale jedna z nejslavnějších filmových honiček z filmu Bullitův případ.

Honička Fordu Mustang s Dodge Charger je možná slavnější než samotný film, v němž vedle Steva McQueena, hraje několik dalších slavných herců té doby.

Děj filmu se točí kolem ochrany Johnny Rosse, který zpronevěřil peníze mafie a uprchne do San Francisca. Zde mu politik Chalmers nabídne ochranu výměnou za to, že bude svědčit u soudu. Ochrannou svědka je pověřen poručík Frank Bullit a jeho spolupracovníci. Těm samozřejmě někdo Rosse zastřelí a Bullit začne pátrat po pachatelích. Nakonec zjistí, že zastřelený svědek byl jen nastrčený dvojník.

Steve McQueen pro natáčení použil Ford Mustang GT 390 s karoserií fastback a zvýšeným výkonem motoru. Po uvedení filmu do kin se v roce 1968 se z modelové řady Mustangu, nejlépe prodávaly fastbacky v zelené barvě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (25)
25. 6. 2007 22:15
Re: HEJ, BULLITTE
:yes:
Avatar - da_b0mb
24. 6. 2007 23:02
Re: ZÁKLADNÍ VZDĚLÁNÍ
no nevim jak to je s defaultnima jizdnima vlastnostma...ale konkretne tady ten Mustang pusobi mnohem jisteji, sedi jak pribitej...Charger dost plave,jak na vode
Avatar - Lonestarstate
24. 6. 2007 21:30
Re: ZÁKLADNÍ VZDĚLÁNÍ
:yes:
Avatar - Lonestarstate
24. 6. 2007 21:29
Re: HEJ, BULLITTE
:yes:
Avatar - Ricardo
22. 6. 2007 21:14
Re: ZÁKLADNÍ VZDĚLÁNÍ
Tak tuhle legendární honičku jsem viděl v televizi, mohlo mě být nějakých deset let. Dodnes si pamatuju jak jsem hltal ty momenty, kdy se Mustang najednou objevil vzadu na horizontu a jak mě zaskočil závěrečný výbuch. Ani nevám jestli jsem viděl celý film, víc si nepamatuju. Ale tahle sekvence vážně szojí za opakované shlédutí :yes: