Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mustang se chystá na facelift. Bude vypadat... smutně!

David Bureš
Diskuze (36)
Stávající generace Fordu Mustang se prodává od roku 2014. Letos se tak dočká své zásadní modernizace.

Aktuální šestá generace Fordu Mustang se na evropských trzích oficiálně prodává teprve od roku 2015, to v Americe už byla už o rok dříve. Právě z toho důvodu Ford už pro letošní rok chystá modernizaci tohoto pony caru. A vzhled faceliftu už pronikl na internet.

Jak bude inovovaný mustang vypadat, prozradilo prezentační video zveřejněné na videoserveru YouTube. To dokázalo, že můžeme očekávat poměrně výrazné designové změny. Příď se dočká nových světlometů i přepracovaného nárazníku, výsledkem čehož je podle jedněch agresivnější vizáž. Jiní zase o modernizovaném mustangu tvrdí, že vypadá smutně. Lehkými úpravami pak projde i záď.

Už dříve vyšlo najevo, že inovovaný design doplní i modernější technika. Mustang se v rámci faceliftu dočká desetistupňového automatu, který nahradí stávající šestistupňovou samočinnou převodovku. Mustang tudíž dostane stejnou techniku jako jeho hlavní rival Chevrolet Camaro. Moderní automat totiž Ford vyvíjel ve spolupráci s General Motors, který tento automat použil právě v camaru.

Novinkou budou i tlumiče MagneRide dosud vyhrazené pouze verzi Shelby GT350. Nově mají být adaptivní magneto-reologické tlumiče dostupné i pro obyčejné modely. Jejich hlavní výhodou bude vylepšený komfort, dokážou totiž rychle nastavit tlumicí účinek.

Modernizovaný Ford Mustang modelového roku 2018 se na americkém trhu začne prodávat ještě letos. Do Evropy se však patrně dostane s několikaměsíčním zpožděním, možná tedy až v příštím roce.

David Bureš
Diskuze (36)
Avatar - praděda7
19. 1. 2017 14:33
Re: WHY?
[odkaz]
Avatar - praděda7
18. 1. 2017 11:28
Re: WHY?
>:D >:D >:D
Avatar - Barrichello
18. 1. 2017 09:57
Re: WHY?
nesmíš s tím jezdit do historického centra anebo si to po okresce třetí třídy chtít šinout 120 když proti tobě jede tatra. Jinak pohoda.
Avatar - praděda7
18. 1. 2017 09:29
Re: WHY?
Tož ano, ale postav nového Passata vedle Felicie a hned uvidíš o čem mluvím. Naše silničky a parkoviště s takovýma velkýma hovadama nikdy nepočítaly... :-!
Avatar - Barrichello
17. 1. 2017 20:39
Re: WHY?
Měl sem delší auta a jezdil sem v tom úplně v pohodě. Třeba i evropský Jaguar byl delší :-)