Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mustang Hybrid: Jednou to přijít muselo...

Tomáš Dusil
Diskuze (64)
Nezbláznili se u toho Fordu? Tradiční kupé, které proslulo zejména osmiválcovými motory, má mít mimo hybridní pohon. A to už v roce 2020!

Budoucnost automobilismu patří hybridním vozidlům a elektromobilům. O tom asi není sporu. Přesto se nabízí otázka, zda je nutné takové ikony, jakou je bezesporu Ford Mustang, nabízet s hybridním pohonem. Mustang přece není Prius. A k tomu všemu by měl hybridní pohon v tomto sportovním fordu dorazit přibližně do tří let.

Dynamika zkrátka nepřijde

Pokud ohlédneme od faktu, že krásné kupé bude pohánět mimo spalovacího motoru také elektromotor, pak výsledná dynamika by dle prvních informací neměla příliš zaostávat za verzí s osmiválcem. Výkony by měly být podobné, avšak točivým momentem v nízkých otáčkách bude mít hybrid přirozeně navrch. Mluví se o systémovém výkonu 310 koní (228 kW) a vrcholu točivého momentu 434 N.m.

Podrobnosti o pohonu ale zatím známé nejsou. Nicméně Ford nedávno potvrdil spojení elektromotoru s přeplňovaným čtyřválcem 2,3 litru. S obdobným hnacím řetězcem se počítá také ve vozech Transit Custom a možná i v pick-upu F-150.

O dynamiku tedy není třeba mít obavy. Horší to bude s charakterem, který je nedílnou součástí kouzla auta, jakým je mustang. Jak jistě víte, jen o jízdních výkonech to není. Důležitá je rovněž náležitá zvuková kulisa. Už před mnoha lety se Porsche nechalo slyšet, že typický zvuk ležatého čtyřválce bude možné napodobovat z reproduktorů. Lze se domnívat, že tvůrci hybridního mustangu se vydají podobnou cestou. Jak to ale bude ve skutečnosti, na to si musíme ještě zhruba tři roky počkat.

Tomáš Dusil
Diskuze (64)
Avatar - Barrichello
6. 9. 2017 08:48
Re: klasika
Protože je to auto pro srandu, Mustang se 4válcem je asi jako hotdog bez kečupu a sušenky bez náplně >:D
Avatar - Barrichello
6. 9. 2017 08:46
Re: klasika
To víš, největší závodníci sou pepíci s Oktávkou, ráno sem jednoho potkal, švihnul mi to před auto z levýho, za další zatáčkou to vazl vyhrazneých pruhem pro autobusy (kde nemá co dělat protože je vyhrazený od 6 od ráno a bylo 7) a pak hodil myšku někomu před další auto.

Boreeeec. Takových je tu hafo.
Avatar - Barrichello
6. 9. 2017 08:43
Re: klasika
Určitě, hlavně odstrnit ty co sou v Bruselu :-) To je nejlepší způsob, pak nebudou výrobci nuceni dělat pitomosti.
6. 9. 2017 07:14
Re: klasika
Tak určitě, není nic lepšího něž změnit světové pořádky kvůli V8 v mustangu, to se vyplatí.
Mimochodem, volit můžeš nyní každý rok až do roku 2023, ale smiř se s tím že budeš respektovat výsledek a tím bude směřování, kterému je nějaký mustang u pr...
Avatar - speedfred
6. 9. 2017 07:06
Re: Skvělý nápad!
>:D >:D >:D