Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Transit Custom: Testování dveří (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Ford mírně poodhaluje vývoj nového Transitu Custom a nabízí krátký pohled na testování otevírání a zavírání dveří.

Ford Transit Custom se jako nástupce současného Transitu představil koncem dubna na veletrhu užitkových vozidel v Birminghamu a navazuje na osobní Tourneo Custom, které se ještě jako koncept představilo na letošním autosalonu v Ženevě.

Nový Ford Transit Custom má za sebou náročný vývoj, jehož součástí byly i testy spolehlivosti otevírání a zavírání dveří do kabiny i ložné plochy. Automobilka Ford prostřednictvím krátkého videa nabízí pohled do míst, kde se právě funkce dveří testuje za využití speciálního robota.

Testy dveří nového Fordu Transit Custom se odehrávaly ve vývojovém centru automobilky Ford v německém Merkenich. Právě zde měl automat celkem 250.000-krát zabouchnout a znovu otevřít dveře do kabiny dveře, zatímco boční posuvné dveře bylo zavřeny a otevřeny 150.000-krát a stejný proces byl zopakován i v případě zadních dveří.

Toto testování spolehlivosti všech pohyblivých částí otevírání a zavírání dveří probíhalo v rozmezí teplot od -40 stupňů Celsia do 82 stupňů Celsia s až 85% vlhkostí vzduchu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - lordlord
1. 6. 2012 07:06
Re: Bych chtel videt...
a někdy k tomu nepotřebuješ celé auto, stačí jen výřez karoserie
31. 5. 2012 19:08
Re: Bych chtel videt...
Právě, že na tom není perfektního vůbec nic. Stejné testy provádí KAŽDÁ automobilka už dlouhá léta a je toho plný youtube...
31. 5. 2012 15:01
Bych chtel videt...
Bych chtel videt jak to jede na konci testu :-).
Jinak je to perfektni test aopravdu by mezajimaly i jine znacky.