Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford znovu opráší Mustang ve verzi Mach 1

Michal Fokt
Diskuze (1)
Aby snad těch výkonných variant Fordu Mustangu nebylo málo, za tři roky by se měl vrátit také model s tradičním označením Mach 1.

Když se dnes podíváme na nabídku Fordu Mustang, dá se říci, že všechny modely s výjimkou základního už mají nějaké sportovní ambice. Počínaje Mustangem GT hovoříme o osmiválcích, nejmenší kubaturou je pět litrů a od Shelby GT350 až po GT350R dokonce doplněných kompresorem. To je až dost, nemyslíte?

Ford si to ale nemyslí a v roce 2018, kdy přijde trošku opožděný facelift, přibude ještě varianta Mustang Mach 1. Americký pony car použil toto označení poprvé v roce 1969 a to až do roku 1979, aby se po dlouhé pauze opět vrátilo v letech 2003 a 2004. Vždy přitom patřily k tomu nejvýkonnějšímu, co se dalo v rámci Mustangu pořídit.

Otázkou tedy zůstává, kam se Mach 1 za tři roky zařadí. Tato informace zatím není k dispozici, nicméně vzhledem k rozvrstvení současných výkonových verzí se zdá být nejpravděpodobnější, že vyplní mezeru mezi Mustangy GT a Shelby GT350, přičemž je pravděpodobné, že bude také přeplňovaný, ať už bude vybaven jakýmkoli motorem. Mohlo by se ovšem také stát, že verzi GT nahradí, podobně jako tomu bylo od roku 1970.

Tak jako tak lze očekávat decentní sportovní úpravy poslední verze dostala 13" brzdy Brembo, tlumiče a rozpěry Tokico, tužší pružiny, ABS, kožené čalounění s prošíváním a funkční otvor v kapotě.

Michal Fokt
Diskuze (1)
24. 8. 2015 10:54
Doplnene komresorem?!?!?
....rekl bych , ze Mustang GT 350 ma atmosfericky 5,2V8 :-) a ne preplnovany....ani turbem..ani komresorem ;)