Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Foto: 550koňový Jaguar F-Type R mezi hollywoodskými hvězdami

Diskuze (90)
Atraktivní kupé, které si odbylo výstavní premiéru v Los Angeles, se začne prodávat na jaře.

Simon Cowell, Miranda Kerr, nebo Kelly Osbourne byli na seznamu hostů, kteří si u příležitosti autosalonu v Los Angeles prohlédli nejnovější model Jaguaru – F-Type Coupé. Americké smetánce se novinka předvedla na VIP párty v prostorách Raleigh Studios v losangeleské městské část Playa Vista.

Vrcholem modelové řady je F-Type R, s pětilitrem, který dává 550 koní (404 kW) a 680 N.m. Motor má společný s Jaguary XKR-S a XFR-S, dosud nejsilnější verzi F-Type V8 S překonává o celých 55 koní. Pro kupé slabší osmiválec dostupnější nebude, dříve uvedený roadster se naopak musí obejít bez verze R. Na stovku F-Type R zrychlí za 4,0 sekundy a nejvyšší rychlost je elektronicky omezena – ovšem místo obligátních 250 na 300 km/h. Stejně rychlé jsou i kupé XKR-S a sedan XFR-S, kompaktní F-Type R s celohliníkovou karoserií jim ale díky nižší hmotnosti ujede na zrychlení (o 0,4 respektive 0,6 sekundy).

Cena vrcholného modelu je doma v Británii stanovena na 85 tisíc liber, to je o 5165 liber (170 tisíc Kč) více než u roadsteru F-Type V8 S. Podle aktuálního českého ceníku by tomu odpovídala cena 2,8 milionu korun. Bohatě vybavené osmiválcové kupé nabídne několik příplatkových novinek – například panoramatické střešní okno, v přepočtu za 40 tisíc korun, brzdy Jaguar Carbon Ceramic, v paketu s kovanými koly za 240 tisíc korun, nebo karbonový kryt motoru za 63 tisíc.

Kromě vrcholného modelu budou v nabídce i dva kompresorem přeplňované třílitrové V6: základní F-Type (340 k/250 kW) a silnější F-Type S (380 k/280 kW). Tyto pohonné jednotky jsou shodné s roadsterem, kupé však bude levnější.

Diskuze (90)
Avatar - Hammunasakra
25. 11. 2013 09:17
Re: Cayman nějaké Hollywoodské hvězdy nepotřebuje
To působí že ti Ratan Tata nějak vadí. Ty si ke všemu taky rasista? >:D
To působí že si myslíš že maj v Hollywoodu víc špíny než my kolem Hlavního nádraží v Praze, což si nemyslim >:-[]
Avatar - Hammunasakra
25. 11. 2013 00:21
Re: dokonalost
To byla ironie >:-[]
Ale autorealitu fakt vnímáme jinak. Nicméně i přes rozdílný názory na nějaký hroudy součástek si nemusíme nutně řikat hlupáku a krávo. I když ty mi tak trochu přijdeš když jako důvod proč tolik nenávisti vůči autu jako je F-Type argumentuješ nějakou blbou reklamní kampaní na kterou prostě stačí nekoukat
Avatar - Hammunasakra
25. 11. 2013 00:19
Re: dokonalost
Protože to je slušný dobře postavený auto s výbornejma jízdníma vlastnostma [odkaz] Podobně zajímavý jako třeba Cayman :-)
Otázka je proč ty si vždycky vybereš povedený výjímečný auto typu Ferrari F12 a pak proti němu zuřivě bojuješ. Šetři si to pro Fabku HTP nebo nějakej takovej mist. A za toho hlupákakrávu máš slušnej průser, tos přehnal
Avatar - flyboyeda
25. 11. 2013 00:16
Re: dokonalost
jestli si myslíš , že tohle je hezkej pokec, tak to oba vníméme realitu jinak
Avatar - flyboyeda
25. 11. 2013 00:14
Re: dokonalost
vypadá to tak, protože rozumný argument proč si koupit F-type jsem od tebe ještě neslyšel