Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GM: Obří recall kvůli airbagům. A Takata je v tom nevinně

Michal Fokt
Diskuze (6)
Do servisů musí obrovské množství aut od sparku po corvette. Až 3,64 milionu vozů se při havárii nemusí vůbec aktivovat přední airbagy

Když se dnes řekne airbag a svolávací akce, automaticky už asi každý vzpomene na Takatu. Její vědomě vyráběné vadné pyrotechnické patrony si vyžádaly největší svolávací akci v historii autoprůmyslu, když do servisů musí téměř 60 milionů aut na celém světě, přičemž nejvíce jsou postiženy japonské a americké značky, potíže má ale i řada evropských značek.

Ovšem u General Motors, jehož vozy jsou mimochodem také aférou postiženy, se obejdou i bez Takaty. Teď byla vyhlášena další svolávací akce, týkající se airbagů. Problém se týká diagnostického modulu, jenž vyhodnocuje následky srážky a aktivuje čelní airbagy a předpínače bezpečnostních pásů. Ten by podle GM mohl za určitých podmínek provádět svou vlastní diagnostiku a tím pádem nedělat to, co má. Může být vadný až u 3,64 milionu aut a u všech se tím pádem musí buď nahrát nový software nebo celou jednotku vyměnit.

Jde o problém velmi rozsáhlý a to jak z pohledu počtu svolávaných aut, tak co se postižených modelů týče. V seznamu se objevují vozy Chevrolet Corvette, SS, Caprice Police Pursuit Vehicle, Trax a Spark EV, dále Buick LaCrosse a Encore a především dobře prodávané trucky Silverado, Sierra, Tahoe, Suburban, GMC Yukon a Yukon XL a Cadillac Escalade a Escalade ESV.

Michal Fokt
Diskuze (6)
12. 9. 2016 21:27
Re: Recall
A nauč se pravopis
12. 9. 2016 21:23
Re: Recall
Pak nevíte čí jste. Jestli zleva nebo zprava
12. 9. 2016 21:22
Re: Recall
Takhle to začíná a končí jak u vás v 45 ty jeden demente
12. 9. 2016 20:56
Re: Recall
Cas jsou penize ty pyco, nez bys ty precetl "svolavaci akce" nebo nejakou jinou kurvarnu, pan Fokt uz ma dvakrat objety Nordschleife ve Skodiaku, v lepcim case nez americkej raketoplan na semislickach.
12. 9. 2016 20:49
Re: Recall
Za chvíli se budeme všichni oslovovat Mr. A Ms., tak aby Vám emerican neříkal Mr. FUCKT!!! POZOR NA TO