Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GMC Acadia: Full-size crossover s novou tváří

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Na autosalonu v Chicagu představil americký specialista na SUV svůj crossover Acadia v modernizované podobě pro modelový rok 2013.

GMC Acadia se představilo v roce 2006, na trh vstoupilo jako modelový rok 2007 a pro modelový rok 2011 se velký crossover dočkal luxusního provedení Denali s novým designem nárazníků a bohatou standardní výbavou.

Letošní autosalon v Chicagu je místem premiéry důkladně modernizovaného GMC Acadia i Acadia Denali. Crossover se sedmi- nebo až osmimístným interiérem se dočkal kompletně přepracovaného designu předních i zadní partií.

Maska chladiče má nový tvar a je více vzpřímena, Acadia se díky tomu nyní vzhledově přibližuje pick-upům GMC Sierra. Nový je samozřejmě i přední nárazník, kapota motoru a přední světlomety s denními světly z LED, které mohou doplňovat xenonové HID výbojky.

Podobně jako na přídí i zádi se odehrály poměrně rozsáhle změny designu. K těm největším patří D-sloupky ukryté pod zasklením, nově tvarované víko zavazadlového prostoru a nové koncové svítilny.

K osvěžení vzhledu GMC Acadia má přispět i decentní spoiler na zadním oknem a nová 18-, 19- a 20-palcová kola.

V interiéru je nová palubní deska i středová konzole. Ke komfortnějšími vzhledu prostoru pro cestující mají přispět nové měkčené materiály použité na jeho obložení i červené ambientní osvětlení integrované do palubní desky. Pro verze SLT a Denali jsou standardem hliníkové doplňky na palubní desce, středové konzole a výplních dveří.

Kromě nového designu má pozornost zákazníků k GMC Acadia přitáhnout i bohatá bezpečnostní výbava, která mimo jiné obsahuje i systém sledování slepého úhlů. Zásadní novinkou, kterou je tento crossover vybaven jako první na trhu je přední středový airbag, který má při nehodě zabránit srážce mezi řidičem a předním spolujezdcem.

Tak jako doposud i v modelovém roce 2013 bude na vrcholu nabídky GMC Acadia stát verze Denali. Ta se opět odliší designem nárazníků i 20-palcových kol. Bohatá standardní výbava nabídne například čalounění perforovanou kůží, vyhřívaná a odvětrávaná sedadla, osvětlení prostoru pro nohy, hliníkový i dřevěný dekor, panoramatické střešní okno a multimediální systém s barevnou dotykovou obrazovkou.

Všechny verze GMC Acadia bude i v modelovém roce 2013 spojovat jediná pohonná jednotka, kterou je zážehový vidlicový šestiválec o objemu 3,6 litru s výkonem 215 kW a točivým momentem 266 Nm. Tento motor standardně pohání kola přední nápravy prostřednictvím šestistupňové automatické převodovky Hydra-Matic 6T70. Za příplatek je k dispozici pohon všech kol.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Pekelná Micinka
11. 2. 2012 12:31
Dobrá práce, chlapi v GMC
Jak jsem již psal, tak s výhradami líbí.