Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Goodwood Festival of Speed 2012: Velká galerie

Diskuze (8)
Ta nejzajímavější sportovní auta se o víkendu sjela do jihoanglického Goodwoodu.

Zámek v Goodwoodu je v celém automobilovém světě známý díky dvěma událostem – Festival of Speed a Goodwood Revival. První z nich, která se koná tradičně začátkem července, je primárně zaměřená na moderní sportovní a závodní auta. Letos tomu nebylo jinak.

Hned několik automobilek se v závodu do vrchu, který je středobodem festivalu, blýsklo světovými premiérami. Aston Martin Vanquish, Bentley Continental GT Speed a Jaguar F-Type – to jsou jména vozů, které měly v Goodwoodu veřejnou premiéru.

Akce ale nepatří jen domácím značkám. Nissan se blýsknul svým prototypem Juke-R, který v útrobách malé karoserie ukrývá techniku modelu GT-R, a na trať vyslal i elektromobil Leaf – ten trať závodu do vrchu poněkud netradičně vycouval.

Renault zase v tichosti nasadil novou generaci Clia RS. Premiéra standardního provedení je na spadnutí, a tak Francouzi na Clio lákají v rapidovském duchu. Mimochodem, jak se můžete přesvědčit v přiložené galerii, nové Clio RS bude opravdu pětidveřové!

Co by to ale bylo za motoristickou akci bez slavných aut z historie? Za všechny jmenujme monopost Mercedes W125, slavné Porsche 917K nebo z poněkud novějších časů Ferrari F40 a Peugeot 405 T16 Pikes Peak.

Diskuze (8)
3. 7. 2012 17:06
do pr*dele prace,
ta dechova sekce v mcleaglu, no to je parada...!
Avatar - PeterLuk
3. 7. 2012 08:34
Re: Clio
Vyzerá celkom v pohode, som zvedavý ako sa s ním pohrajú...
Hlavne dúfam, že tam dajú poriadny interiér... ;-)
3. 7. 2012 01:45
Re: Clio
Zde je auto bez kamufláže z oficiálního zdroje:

[odkaz]
2. 7. 2012 19:41
Re: Nádhera
Nic lepšího jsem z Goodwoodu nenašel. :-O
Avatar - Pekelná Micinka
2. 7. 2012 19:00
Re: Nádhera
To je jen novej Rencek, kvůli tomu se do Goodwoodu nejezdí... >:D