Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Google Glass pomůže zlepšit kvalitu automobilů BMW

Michal Fokt
Diskuze (0)
BMW začalo testovat pilotní program použití brýlí Google Glass při vývoji nových vozů i kontrole při montáži na výrobní lince s cílem vylepšit kvalitu produktů a zrychlit procesy.

Továrna BMW v americkém Spartanburgu začala v rámci automobilky testovat nové technologie. Cílem je zjistit, zda využívání interaktivních brýlí Google Glass může pomoci při vývoji nových vozů a kontrole kvality výroby a v konečném důsledku tedy ke zlepšení finálního produktu.

Google Glass budou využívat testovací jezdci k nahrávání testů vývojových prototypů s cílem přesně zaznamenat potenciální problémy. Ty byly dosud hlášeny písemně a v řadě případů, údajně až v 25 %, s nedostatečnou přesností, což následně vyžadovalo zjišťování podrobností a tím pádem zdržení a další komplikace. S Google Glass bude možné pořídit v reálném čase videozáznam nebo fotografie, popřípadě zrealizovat rovnou videohovor s příslušnými inženýry.

Brýle od Google dále najdou využití při kontrolách kvality na montážní lince. Dotyční pracovníci provádí 10-25 různých kontrolních úkonů, jejichž výsledky pak musí nahrát do příslušného terminálu, zatímco s Google Glass bude pomocí hlasového ovládání možné odeslat data bez nutnosti opouštět prověřovaný vůz.

Michal Fokt
Diskuze (0)