Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Google hledá dobrovolníky na testování bezpilotních aut

Aleš Dragoun
Diskuze (9)
Autonomním vozidlům se už v blízké budoucnosti nevyhneme. Google pokračuje ve vývoji toho svého. A potřebuje dobrovolníky, kteří by do prototypů usedli při zkouškách.

Testování aut, která nikdo neřídí, pochopitelně vyžaduje přítomnost osoby v kabině. A právě takové ochotné „brigádníky“ internetový gigant shání, inzerát se objevil na serveru HireArt. Pochopitelně nikoli zadarmo, nabízí honorář 20 dolarů (476 korun) na hodinu. Slušný výdělek na naše poměry, ale pochopitelně to nebude jen o sledování okolí a obrazovky při jízdě...

Požadavky jsou poměrně striktní. Do kabiny nemůže usednout kdejaká „lopata“, ale pouze člověk s vysokoškolským, minimálně bakalářským vzděláním. Čistý trestní rejstřík je samozřejmostí, ale tady se předpokládá i absence záznamu v kartě řidiče. Jedná se o úplně normální „šichtu“ na 6-8 hodin denně po celý pracovní týden, tedy pět dní. Nejdřív přijdou na řadu patřičná školení. Práce je jak individuální, tak i v malých skupinách o dvou až deseti lidech. Všichni testovači poskytnou přesnou zpětnou vazbu (ústní i písemnou) technikům, od toho tam přece jsou... A z každého dne závěrečnou zprávu. Zájemce o pozici musí být schopen psát rychlostí 40 slov za minutu, a to i přímo z auta.

Spíše psychická zátěž než ta fyzická, ale rozhodně se člověk jen tak nepoveze, musí některé autonomní systémy sledovat, jak reagují na provoz a případná nebezpečí a sbírat data. Žádné nastavení na autopilota a relax. Práce vyžaduje profesionální přístup. A Google má pro každého vybraného jedince připravenu smlouvu na rok včetně nutné doložky o mlčenlivosti. Nic není zadarmo a vyprávět večer kamarádům v restauraci, jakže prototyp vlastně jezdí, je nejen nečestné, nesportovní, ale hlavně se to zaměstnavateli vůbec líbit nebude.

Funkční vzorky svých vozů chce testovat v okolí arizonského Phoenixu. Může to být zajímavá zkušenost. Nezapomínejme na to, že jen letos v dubnu auta od Google dvakrát bourala, takže usednout dovnitř chce i notnou dávku odvahy. Vývoj totiž není zdaleka u konce...

Aleš Dragoun
Diskuze (9)
16. 5. 2016 13:28
Re: To jo ...
taky jsem ti dal palec nahoru... ale jen proto, že si evidentně stojíš za svým.
Jinak doufám, že to celé je jen "slepé rameno"
14. 5. 2016 18:35
Re: Plat
I ty optimisto, nevim v jakym mekaci v USA jsi delal, ale na dvacet USD rovnou zapomen a na polovinu vlastne ze zacatku taky..
Neni to spatnej plat, pro brigadnika.
14. 5. 2016 17:10
Nájsť toľko samovrahov bude problém : )
Vždy ma pobavie tie akože "schopnosti" tých "inteligentných" automobilov >:D

Autoauto sa vyhne kolízii so susedným vozom .... čo je bežná situácia na ceste, ale pre "autoauto" je to dôvod na oslavu >:-[]

Sice havarujú, ale "pre chyby iných" ... neuveriteľné, že treba dávať pozor na iných >:D doteraz som si myslel, že chybu na ceste môžem urobiť len ja .... :-!
13. 5. 2016 23:12
Plat
No já nevím, ale 20 dolarů na hodinu, to je jak v mekáči. To jim asi nikdo s baklou dělat nepůjde.
Avatar - Dylan McKay
13. 5. 2016 20:15
Re: To jo ...
Bez zastávek by to nebylo příjemné pracovní prostředí >:D