Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Geely Gleagle GS a Emgrand GS Lucky Star: Globální orel a Šťastná hvězda z Číny

Aleš Dragoun
Diskuze (17)
Autosalon v Pekingu si domácí výrobci nemohou nechat ujít. S novými modely přispěchal i novopečený majitel švédského Volva, firma Geely.

Pro novinku s označením GS (Geely Star) vytvořila navíc zcela novou značku s poněkud krkolomným názvem Gleagle. Zkratka znamená Global Eagle. Nový orel nemá být globálním vozem, jeho design však takový je.

Maska chladiče svým protažením až do nárazníku mnohým připomene hybridní Chevrolet Volt, je ovšem pravda, že deset otvorů v ní je unikátních. Při pohledu z boku nelze nevidět inspiraci Nissanem 350Z, zejména v linii střechy a horní části koncových světel. Někomu se zase vybaví Audi TT, případně Peugeot RCZ. Zadní partie pak mají naprosto jasný vzor: Bentley Continental GT. V modelovém portfoliu nahradí novinka Geely Leopard Coupé, který má za sebou osmiletou kariéru.

V loňském roce byl v Šanghaji představen také koncept Emgrand GT (Geely Tiger), jehož návrháři se určitě v minulosti setkali s některým produktem koncernu General Motors. Na letošní China Auto se objeví jeho další podoba s názvem GS Lucky Star. Ač dostala stejnou zkratku, podznačka Emgrand zůstane zachována i v plánované sériové produkci.

V Pekingu bude Šťastná hvězda vystavena opět coby pouhý showcar, byť přišla o křídlové dveře původní studie. Bude mít pod kapotou zážehový čtyřválec 2,4 l spojený s elektromotorem. Jedná se tedy o hybrid.

Aleš Dragoun
Diskuze (17)
25. 4. 2010 16:16
Re: Parada!
Auto se jmenuje Gleagle GS. Z Emgrandu GT udělali pro změnu Engrand GS Lucky Star. Článek, na který vede odkaz, se týká Šanghaje 2009, jak jsem pochopil. Takže je to trochu starší zdroj, ne? :-)
25. 4. 2010 13:14
Jasně, vypadají divně,
ale pokrok je vidět docela zřetelně. Obrovská automobilka VW není schopná poslat na trh ani hybrid, zdá se že kdejakej čínskej výrobce je dál a nemá problém s produkcí plně funkčních a použitelných hybridů i čistých elektromobilů. A věřím že budou za rozumné ceny i bez evropských dotací. Otestují je doma a potom hurá do světa...
24. 4. 2010 23:54
Re: čínský obludárium
Nez tohle tak se radsi prokousu skrz plot do acek 8-s
24. 4. 2010 23:34
Re: Parada!
Nejake fotky interieru jsou v odkazu, ktery jsem dal nahore.
Avatar - twistedTSD
24. 4. 2010 23:29
....
no to teda vypada ,, nadherne", hlavne emgrand 8-s ...a k tomu gleagle - nemuzu si pomoct ale vidim tam infiniti, zadni svetla zas jak u XJ...