Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový závod Škody může být v Bulharsku nebo Turecku

ČTK
Diskuze (11)
Německý automobilový koncern Volkswagen plánuje výstavbu nového závodu pro svoji českou značku Škoda mimo Českou republiku.

Ve hře jsou mimo jiné některé z východoevropských zemí, například Bulharsko, v úvahu ale připadá i Turecko. Napsal to na svých internetových stránkách list Handelsblatt, který se odvolává na zdroje z koncernu. Dozorčí rada Volkswagenu by o výstavbě závodu mohla rozhodnout už příští týden.

Nová továrna za miliardy eur by neměla být v České republice, protože v této zemi již není dostatek pracovníků. Firma chce podle zdrojů jít více na východ. Mluvčí mladoboleslavské automobilky se podle listu nechtěl ke zprávě vyjadřovat.

Škoda již nemá v České republice dostatečné kapacity a některé její vozy se vyrábějí v jiných továrnách koncernu. V roce 2014 vyrobila Škoda jeden milion aut, nyní je to už zhruba 1,23 milionu a tento počet by měl v příštích letech dál výrazně růst. Škoda těží hlavně z poptávky po nových modelech SUV a vstoupit chce také do oblasti elektrických vozů, uvedla agentura APA.

ČTK
Diskuze (11)
6. 11. 2018 17:55
Re: Dobře bych to zvážil...
Bulharsko je v EU, určuté pravidla tam platí, navíc Škoda je pod VW,
Avatar - bystron
6. 11. 2018 12:39
Re: Tak se odboráři Ml. Boleslavi
Srbsko nebo Bosna?
6. 11. 2018 11:37
Re: Tak se odboráři Ml. Boleslavi
Lidí je dost. Jen by odešli z hůře placené práce ke Škodovce.
6. 11. 2018 11:23
Re: Tak se odboráři Ml. Boleslavi
Fakt chceš srovnávat pracovitost a šikovnost po generace naturalizovaných např. německý Turků s příslušníky jisté české menšiny? >:D >:D >:D
6. 11. 2018 10:08
Re: Tak se odboráři Ml. Boleslavi
Ale prd, v Česku už prostě nejsou pro další autofabriku lidi, to je celé. :-O Předem upozorňuju, že pokud bys argumentoval severními Čechami, tak místní obyvatelstvo by bylo pro novou továrnu Škody pravděpodobně likvidačním faktorem, pokud by je někdo vůbec do té fabriky dostal... :-O