Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Harley-Davidson upravil odpružení a nabízí luxusní modely (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Harley-Davidson navazuje na představení nového velkého dvouválce Milwaukee-Eight řadou dalších novinek, s nimiž zamíří na trh stroje modelového roku 2017.

Harley-Davidson po sedmnácti letech představil zcela nových velký dvouválec Milwaukee-Eight. Ten zůstává věrný 45stupňovému rozevření svých válců, al má čtyři ventily na válec a míří do modelového roku 2017 s objemy 1750 cm3 a 1870 cm3 ve třech provedeních.

Na uvedení zcela nového motoru navazuje Harley-Davidson představením novinek pro modelový rok 2017. Ty se v první řadě týkají modelů, pro něž je určen nový motor a přímo s ním souvisí.

Velké cestovní modely se totiž kromě nové pohonné jednotky mohou pyšnit i změnami v oblasti podvozku. Ty mají v první řadě zajistit zlepšení v oblasti ovladatelnosti a zároveň zvyšovat cestovní komfort jezdce i jeho spolujezdce.

Přední kolo nyní povede nová vidlice Showa SDBV s kazetovou konstrukcí s lineárními parametry útlumu a nižší hmotnosti oproti dosavadnímu provedení.

Odpružení zadního kola již nemá nastavení za pomoci vzduchového ventilu, ale nastupuje s hydraulickým nastavením předpětí pomocí otočného regulátoru. To má přitom o 15 až 30 procent větší rozsah nastavení než u předchozích tlumičů řady Touring.

Další novinky pro modelový rok 2017 přináší divize Harley-Davidson Custom Vehicle Operations (CVO), která má na starosti vrcholné modely a individualizaci motorek podle představ zákazníků.

Tato divize stojí za trojicí speciálních edicí. První z nich je špičkový cestovní stroj CVO Limited, který dostal nová kola Contrast Chrome Slicer, přepracované sedlo, které má být nyní ještě pohodlnější a nabízí možnost výběru ze čtyř barevných provedení.

Model CVO Street Glide, který lze identifikovat díky absenci kufru za zády spolujezdce, se pyšní audiosystémem Boom! se čtyřmi reproduktory a výkonem 600 W. Zámek řízení i kufrů na bocích lze nyní ovládat jediným klíčkem s dálkovým ovládáním a i zde je přepracované sedlo a čtyři různé barevné verze.

Poslední z nabídky divize CVO je cruiser Pro Street Breakout, který prozatím zůstává věrný staršímu motoru Screamin‘ Eagle Twin Cam 110B a nabízí styl i výkony pravého muscle biku ve třech barevných provedeních.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)