Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda 150SS Racer je kapesní café-racer budoucnosti

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Honda si pro návštěvníky Bangkok International Motor Show 2017 připravila příjemné překvapení v podobě konceptu 150SS Racer.

Honda 150SS Racer má podle oficiálních materiálů představovat moderní interpretaci klasického café raceru. Za vznikem konceptu stojí thajská divize společnosti Honda a díky tomu se tento stroj objemem své pohonné jednotky i kompaktní stavbou přibližuje k nejoblíbenějším motocyklům na zdejším trhu.

Koncept rozhodně přitahuje pozornost svalnatými liniemi palivové nádrže či řešením sedla a kapot v jeho nejbližším okolí. Zajímavými detaily jsou pak průhledné deflektory pod sedle či blatníky i kola z uhlíkových vláken.

Technické parametry konceptu bohužel zveřejněny nebyly, ale jeho označení i odhalená pohonná jednotka více než jasně naznačují, že dárce životně důležitého orgánu, který je zavěšen v trubkovém rámu se stal model CBR150R.

Kapalinou chlazený čtyřtaktní jednoválec o objemu 149,4 cm3 disponuje v sériovém provedení nejvyšším výkonem 13,6 kW (18,5 k) při 10.500 min-1 a točivým momentem 12,66 N.m při 8500 min-1. Tyto hodnoty míří k zadnímu kolu prostřednictvím šestistupňové převodovky.

Zda stejným výkonem a točivým momentem disponuje i koncept 150SS Racer nebylo potvrzeno, ale pokud ano, pak se rozhodně jedná o velmi mrštnou hračku, která samozřejmě neohromí maximální rychlosti, ale rozhodně potěší svou ovladatelností a lehkostí, s níž se bude vrhat do zatáček.

Proměna konceptu Honda 150SS Racer v sériový model nebyla potvrzena, ale pokud k ní dojde, pak bude v případě využití techniky sériového modelu CBR150R určen pro asijské trhy, zatímco pro evropský a severoamerický trh by mohl být základem aktuální model CB500F, ale to jsou v současnosti pouhé neoficiální spekulace.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)