Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Civic Type R: S velkým křídlem, ale bez blatníků?

Michal Fokt
Diskuze (93)
Nejnovější špionážní fotografie ukazují velmi zvláštní Hondu Civic - záď je víceméně shodná se studií Civic Type R Concept, příď ale jako by patřila běžnému modelu.

Ačkoli Honda oficiálně neoznámila, kde představí produkční verzi hot-hatche Civic Type R, pouze informovala, že prodej začne v létě 2015, předpokládá se, vzhledem k marketingové podpoře posledních měsíců, že k premiéře dojde za měsíc na pařížském autosalonu.

Civic Type R, jenž si klade za cíl stát se nejrychlejší předokolkou na Severní smyčce Nürburgringu, má být podle slov Hondy nejen rychlý, ale i s velmi emotivním designem, což už nějaký čas živí domněnky, že Honda změní na výchozím konceptu jen minimum dílů a především - zachová obrovské zadní křídlo. Ačkoli se v mezičase"nechal" nafotit prototyp CTR dokonce úplně bez něj, právě použití "žehlícího prkna" se zdá být jistotou, kterou nyní potvrzují i nejnovější špionážní snímky.

Fotografie byly pořízeny v ulicích chorvatské Rijeky, kde byl Civic Type R filmován zřejmě pro propagační videa Hondy. Tedy přesněji řečeno - mula Civicu Type R. Zatímco snímek zezadu s křídlem, difuzorem a čtveřicí koncovek vypadá velmi uvěřitelně a reálně, dotyčný Civic nemá vytažené blatníky a dost zvláštně tvarované prahy. Disponuje také zcela sériovou přídí a pouze namalovanými výdechy na kapotě. Tato "sfinga" tedy patrně má sloužit k natáčení pouze některých částí vozu, konkrétně zadní partie, která se od studie opravdu téměř neliší.

Pokud vás zarazila velká lichoběžníková maska chladiče, tu dostane celá aktuální řada Civic, tedy 5D, Tourer i Type R, v rámci faceliftu pro modelový rok 2015 a jejím smyslem je dát všem karosářským verzím japonského kompaktu agresivnější výraz. Také zmíněné Civicy MY2015 by měly být představeny za čtyři týdny na pařížské výstavě.


Michal Fokt
Diskuze (93)
7. 9. 2014 23:28
Re: 2.0 VTEC TURBO 315 HP
Proč afektovaně? Mě jen zajímá, co je teda dobře. Iudex ví, co je špatně, tak mě jen zajímá, co je teda dobře...
7. 9. 2014 23:27
Re: civic
Tak to pak jo. Sám jsem zvědavý, co (ne)udělají s těmi blatníky
6. 9. 2014 13:06
Video efekty
Tak podle mě je to celkem jednoznačné.

Viz toto video: [odkaz]

Základem bylo natočené reálné auto a video efektem bylo upravené do Type-R.

V Chorvatsku teď zřejmě natáčí základ pro další reklamní spot, který bude ještě výrazně upraven.
Jako důkaz si myslím můžou sloužit bílé tečky, které slouží k orientaci SW v prostoru.
[odkaz]
Příď je samozřejmě jen náznakem finální podoby.

Čili tohle rozhodně není definitivní podoba
:-)

BTW Na náklaďáku vpředu je opět sériový bílý civic, jako z toho videa..
6. 9. 2014 05:49
Re: 2.0 VTEC TURBO 315 HP
Reaguješ přesně tak afektovaně, jako jsi se snažil afektovanost vložit do vyjádření iudexe. Mino, tohle tě není hodný ;-)
6. 9. 2014 05:48
Re: 2.0 VTEC TURBO 315 HP
Poslední věta je jasná, tu můžeš použít v každý diskuzi 20x :-) .

iudex Bravo...jako Fiat Bravo >:-[]