Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda: Nový Civic a CR-V se budou vyrábět v Británii

David Bureš
Diskuze (2)
Devátá generace Hondy Civic se začne v Evropě prodávat na počátku roku 2012.

Honda potvrdila, že bude nový Civic a plánovanou čtvrtou generaci SUV CR-V i nadále vyrábět ve své anglické továrně ve Swindonu. Zatímco devátá generace Civicu se začne v Evropě prodávat na začátku příštího roku, nové CR-V přijde na trh o půl roku později, na podzim 2012.

Výroba nové generace Civicu začne ve Swindonu na konci letošního roku. Oficiální představení vozu má proběhnout na zářijovém autosalonu IAA ve Frankfurtu. Devátá generace Civicu si podle výrobce zachová jeden z nejprostornějších interiérů v nižší střední třídě, a to zejména díky zavěšení zadních kol pomocí kompaktního zkrutného nosníku ze současné generace.

Kvůli blížící se výrobě nového modelu Honda začala se školením svých zaměstnanců, kteří budou příští Civic montovat. Mark Trowbridge, ředitel kvality a nových modelů v továrně Swindon, uvedl, že nový Civic se ve verzi hatchback bude vyrábět výhradně ve Velké Británii.

Devátá generace Civicu se ve verzi pro americký trh přestavila letos na jaře. Dva měsíce na to si Honda nechala na evropském patentovém úřadě patentovat tvar karoserie sedanu a kupé ve verzi představené pro USA.

Třetí generace Hondy CR-V se prodává od roku 2007, nová verze přijde na trh na podzim příštího roku. V současné době je v nabídce dvojice motorů – turbodiesel i-DTEC a zážehový čtyřválec 2,4 litru.

Budoucí CR-V se svým vzhledem od toho aktuálního nebude příliš lišit, změnou však bude sedmimístný interiér. Jak bude nové SUV vypadat, naznačil první snímek jeho konceptu. Ten se s největší pravděpodobností objeví na letošním tokijském autosalonu.

Spolu s představením svých výrobních plánů do budoucna Honda oznámila, že týdenní produkce v továrně ve Swindonu se v září vrátí na stejnou úroveň jako před letošním zemětřesením a následnou vlnou tsunami v Japonsku. Tehdy byly poničené mnohé továrny, což omezilo distribuci výrobních dílů i v továrnách mimo japonské ostrovy. Tento problém postihl nejen Hondu, ale i další japonské výrobce.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - Vencos
2. 8. 2011 10:16
vajco
A vypadá to,že to zase bude takový divný vajíčko a určitě bude i hnusný :-) BTW nový civik je prý daleko horší než ten před ním
1. 8. 2011 19:16
motory CR-V
tři motory pro CR-V, v Evropě hlavně benzínový 2.0 i-VTEC, 2.4 by "zamořil" Brusel