Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda oficiálně: Nový Civic se představí na IAA ve Frankfurtu (video)

Ondřej Láník
Diskuze (27)
Nový Civic zůstane u zadní nápravy se zkrutnou příčkou.

Honda na zářijovém autosalonu IAA ve Frankfurtu představí nový Civic. Devátá generace bude nabízena výhradně jako pětidveřový hatchback. Prodej nového modelu bude zahájen počátkem roku 2012.

Před samotným představením společnost Honda vydává sérii krátkých filmů dokumentujících vývoj nového automobilu. První z nich se zaměřuje na jízdní vlastnosti a ovladatelnost.

Práce na vývoji jízdních vlastností a ovladatelnosti nové Hondy Civic probíhaly výhradně v Evropě. Tým japonských vývojářů v úzké spolupráci s evropskými kolegy a externími experty analyzoval vlastnosti a chování současné generace. Na základě získaných výsledků se pak zaměřil na zlepšení kvality jízdních vlastností nového modelu, přičemž se ale bylo snahou zachovat sportovní ovladatelnost charakteristickou pro jméno Civic.

Inženýři společnosti Honda si byli vědomi, že evropské silnice mají velmi různorodou kvalitu – od rychlých dálnic až po venkovské silnice s velmi špatným povrchem. Počáteční testy byly prováděny ve výzkumném a vývojovém středisku v Japonsku, poté se vývojový tým přemístil do Evropy, kde probíhaly finální testy.

Nový Civic si podle výrobce zachová jeden z nejprostornějších interiérů v nižší střední třídě, a to zejména díky zavěšení zadních kol pomocí kompaktního zkrutného nosníku ze současné generace. Kvůli zlepšení ovladatelnosti a stability karoserie při vyšších rychlostech byla u zkrutné příčky zvýšena tloušťka stěn a průměr stabilizátoru. Kromě toho se díky novým kapalinou plněným silentblokům v zavěšení zadních kol podařilo zlepšit celkový jízdní komfort i ovladatelnost.

Ondřej Láník
Diskuze (27)
Avatar - jvkgrifone
29. 7. 2011 20:44
Průměr?!
Taky mám dojem, že Honda upadá do průměru třídy. Ale pak vidím JD Power a je mi jasné, že ta auta mají něco navíc, co se v testech a z teoretickejch hodnot nedá vyčíst. Jasně, spoustu Hond mají důchodci a ty si většinou už spíš všechno pochvalujou, resp. auta docela rozmazlujou.

S novou hondou mám minimální zkušenosti, jen C8g 2,2 "honda tdi" (už mi z těch zkratek hrabe) a musím říct, že je to příjemný stroj. Snad bude C9g zase o nějakej ten kus dál, protože si myslím, že na konci jeho životního cyklu budu v situaci, kdy o něm budu moct uvažovat:)
Avatar - Blue Sun
29. 7. 2011 15:25
Re: ...výhradně jako pětidveřový hatchback...
Zrušit šílené EU ekonormy, jejichž neustálé stupňování jde zcela proti smyslu ekologie :-(
Avatar - Stekli
29. 7. 2011 15:05
9
Už sa na ňu teším. Dúfam, že nesklame a bude mi skrášlovať pracovnú plochu ako teraz TypeR 8g. :yes:
Avatar - iudex
29. 7. 2011 14:14
Re: ...výhradně jako pětidveřový hatchback...
Formula 1 a bežné rodinné premiestňovadlá typu Civic toho asi až tak moc spoločné nemajú. ;-) Aj Citroen drví konkurenciu v rallye a pozri sa na jeho produkciu: žiadne 4x4, žiadny šport, nič. Takže že niekto robí trebárs letecké motory (čo Honda robí), neznamená, že bežné autá budú lietať. ;-)
Avatar - Choochoo
29. 7. 2011 13:48
Re: ...výhradně jako pětidveřový hatchback...
Snad si nemyslis ze nevie robiť turba? V F1 patrila vzdy ke spicce, tomu ja rikam turbomotor, 1,5l, 12000ot, 700koni.