Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda NSX se představila veřejnosti (+video)

Jan Mička
Diskuze (16)
Pondělí 5. srpna se zapsalo do dějin automobilky Honda. Na závodním okruhu Mid-Ohio Sports Car Course v Ohiu totiž výrobce veřejnosti představil prototyp supersportovního modelu NSX.

Důležitá událost se odehrála při příležitosti závodu Honda Indy 200. Před odmávnutím startovního praporu vyjel na závodní okruh plně funkční prototyp Hondy NSX a obkroužil jedno ukázkové kolo o délce 2,4 míle. Cílem akce bylo divákům ukázat, jaký pokrok automobilka dokázala ve vývoji nekompromisního supersportu. Produkční verze by totiž měla na silnice vyjet již za dva roky.

Na vývoji legendární Hondy NSX se začátkem 90. let podílel i Ayrton Senna. Přestože se, bohužel, již testování nejnovější generace nezúčastní, máme se na co těšit. Honda se totiž slepě nežene jen za výkonem a nejlepším časem na Severní smyčce, ale myslí i na přírodu. Na základě toho vyvinula jedinečný systém Honda Sport Hybrid SH-AWD, který kombinuje uprostřed umístěný vidlicový šestiválec s přímým vstřikem paliva a tři elektromotory. Jeden z nich je přímo součástí spalovací jednotky, další dva obstarávají pohon předních kol. Soustava spolupracuje s dvouspojkovou převodovkou DCT. Výrobce tvrdí, že je tímto systémem v zatáčkách dosaženo takových výkonů, že se v tomto ohledu Hondě NSX prozatím nic nevyrovná.

Souhrnný výkon pohonného ústrojí zatím Honda neprozradila. Dokonce i o ceně se můžeme jen dohadovat. Výroba vozu bude probíhat ve městě Marysville v americkém státě Ohio, kde nyní automobilka staví nové výrobní prostory. S největší pravděpodobností se proto nebude jednat pouze o nejrychlejší, ale dost možná také o nejdražší Hondu všech dob.

Jan Mička
Diskuze (16)
8. 8. 2013 19:58
Re: Mě se nové NSX nelíbí
Jasně - reálné auto proti 3D modelu, to je to správné srovnání, zejména s ohledem na ta malá kola >:D
Avatar - Choochoo
8. 8. 2013 11:02
Re: R8 vs NSX
technicistni??? vzdyt je to jen nepekne auto, u ktereho zadnou extra techniku necekam. Elektromobil byl propadak, V8 byla pomala. Nic o co by se clovek mel zajimat. Oproti tomu nove nSX je nabusene spickovou technikou. Mit nove NSX karbonovy monokok a V10 z ukonceneho projektu NSX v roce 2010, tak se technikou muze rovnat 918 a to ma cenu uplne nekde jinde >:D NSX bude jeden z nejlepsich a nejdostupnejsich sportaku na trhu.
Avatar - Choochoo
8. 8. 2013 10:53
Re: Mě se nové NSX nelíbí
Jak tu daval odkaz Petju, neni co resit
[odkaz]

R8 ma mrnava kola, velky previs v predu, linky co z predniho blatniku nikam nenavazuje, divne prepulena strecha, vysoka kabina a pritom nepekne nizky kapota, odporne jiny barvny dil na karoserii, ktery z auta udela designovou slepeninu dvou aut. R8 vypada jak vetsi kulate a stejne nepekne prvni Audi TT. R8 ma jeden z nejhorsich designu sportaku, co jsem kdy videl.

Cekam jen na cas kola nba severni smycce, verim ze nove NSX udela i V10 v R8
Avatar - Dinar
8. 8. 2013 08:08
Re: R8 vs NSX
Co je na R8 oproti lambu "malého pro holky"?
8. 8. 2013 00:44
Re: Mě se nové NSX nelíbí
At je nad cim onanovat ;-)
[odkaz]