Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda proměnila sériový model CB125R v atraktivní koncepty CB125X a CB125M

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Římské výzkumné a vývojové centrum značky Honda stojí za vznikem dvojice přitažlivých designových studií strojů s motorem o objemu 125 cm3.

Honda CB125X a CB125M představují studie, které přímo vycházejí z platformy aktuálního sériového modelu CB125R. Ten byl odhalen na podzim loňského roku a představuje nejmenšího členem nové rodiny modelů Neo Sports Café.

Studie, které využívají rám i pohonnou jednotku modelu CB125R byly navrženy a postaveny ve výzkumném a vývojovém centru značky Honda v Římě.

Honda v souvislosti s představením této dvojice studií uvádí, že segment stopětadvacítek zažívá v posledních letech renesanci, a to zejména díky 25% nárůstu evropského trhu v průběhu roku 2018.

Dvojice motocyklů, které navrhl tým konstruktérů pod vedením Valeria Aiella, nabídnou dva avantgardní pohledy na kategorii jednostopých strojů s motory o objemu 125 cm3.

Honda CB125M je motocykl v zářivě červené barvě, v jehož vzhledu se objevují zřetelné rysy kategorie „super-motard“. Futuristické linie jsou minimalistické a mimořádně ostré, přičemž sedlo plynule přechází do krátké zvednuté zádi a drobného LED světla.

Naopak Honda CB125X v bílém provedení je „X“ model se zřetelným enduro zaměřením, jenž je charakterizován velkým množstvím precizně vedených linií a robustními povrchy, jež evokují svět science fiction. Linie jsou atletické a zároveň čisté, zatímco sedlo a rám plynule dotvářejí vpřed skloněnou siluetu, z níž vyzařuje aura agresivní dynamiky.

Přední část modelu CB125X je pozoruhodná díky třem světlometům – jednomu centrálnímu a dvěma rozmístěným po stranách kapotáže, které kromě unikátního vzhledu dodávají jízdě s tímto strojem vyšší úroveň bezpečnosti.

Proměna této dvojice atraktivních designových studií v sériové modely prozatím nebyla potvrzena, ale ani zamítnuta.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)