Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai i20 WRC má za sebou úspěšný shakedown

Michal Fokt
Diskuze (1)
Závodní Hyundai i20 pro vrcholný rallyeový šampionát, jenž bude ve WRC soutěžit v roce 2014, má za sebou první úspěšný test.

I přes řadu odpadlíků si rallyeová soutěž WRC nemůže stěžovat na nedostatek zájmu. Letos tam neuvěřitelně řádí nováček Volkswagen Polo R WRC a příští rok ho možná napodobí další "bažant" - do hry se vrací Hyundai, tentokrát se závodní verzí malého hatchbacku i20.

Vývoj má na starosti firma Hyundai Motorsport, sídlící v německém Alzenau a po několikaměsíčním intenzivním vývoji dostala prototyp i20 WRC do fáze, kdy lze začít s ostrým testováním. První z nich proběhlo v polovině května, během tří dnů se najelo více než 550 km a vývojový tým je prý s dosavadním výsledkem spokojen.

Hyundai Motorsport převzal projekt od korejského výzkumného a vývojového centra v Namyangu, které se mu věnovalo v úvodních fázích, je ale velmi překvapivé, že se v souvislosti s testy nehovoří o žádných jezdcích a Hyundai dokonce stále tají, kdo s auty bude příští rok závodit. To je překvapivé, protože v případě Pola WRC se Volkswagen chlubil tím, že se na vývoji podílel Carlos Sainz i Sebastien Ogier a vzhledem k tomu, jak si letos německý hatchback vede, to nejspíš přineslo své ovoce.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - chetoos
30. 5. 2013 09:07
I20
Hodně držím automobilce Hyundai palce, že se odhodlala k tomuto kroku. Myslím si, že bude mít model I20 WRC opravdový úspěch. Jak říká můj kamarád. "Jo Hyundai už není žádné ořezávátko"