Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai rozšiřuje nabídku i30 N Line. Sportovního paketu se dočkal i fastback

David Bureš
Diskuze (7)
Po hatchbacku se sportovní varianty inspirované vrcholnou i30 N dočkal i fastback. Vedle 1.4 T.GDI je dostupný i s tříválcem.

Hyundai se modelem i30 ve verzi N Line rozhodlo konkurovat všem těm R-Linům, ST-Linům nebo FR-Linům. Komu by se takové auto vyplňující mezeru mezi běžnou nabídkou a vrcholnou verzí i30 N líbilo, mohl zatím vybírat pouze z hatchbacku. To se však mění, protože varianty N Line se dočkal také fastback.

Ten následuje v úpravách poprvé prezentovaných na hatchbacku, což znamená designové prvky inspirované i30 N. Konkrétně jde o sportovněji tvarovaný nárazník se stříbrnými detaily a černým orámováním světlometů vpředu nebo výraznější nárazník s červeným reflexním pásem vzadu.

Video se připravuje ...

Uvnitř se zase zákazníci mohou těšit na sportovní sedadla s výraznějším bočním vedením nebo sportovní volant. Na obou samozřejmě nemůže chybět logo sportovní divize N.

Nabídka motorů i30 Fastback N Line pak zahrnuje tři jednotky. Z těch benzinových čtyřválec 1.4 T.GDI o výkonu 103 kW doplňuje tříválec 1.0 T-GDI (88 kW), který bude nově dostupný také pro hatchback. Turbodiesely pak zastupuje 1.6 CRDi (100 kW).

Motor pod kapotou přitom bude možné odhadnout na první pohled. K čtrnáctistovce a vznětové šestnáctistovce budou standardně dodávána 18palcová kola obutá do pneumatik Michelin Pilot Sport 4, za nimiž se rýsují zvětšené brzdiče. Sportovní vzhled pak v tomto případě doplní i tužší naladění podvozku nebo sportovnější zvuk. To pro litr budou dodávána 17palcová kola a designové doplňky, bez úprav podvozku.

Hyundai i30 Fastback N Line se začne prodávat ještě před koncem roku.

David Bureš
Diskuze (7)
3. 11. 2018 21:35
Jeden maskovaný
jezdí kolem Olomouce. Dokonce vím, kde konkrétně je garážovaný. Pravděpodobně někdo výše postavený z Hyundaie má ve vedlejší vesnici barák s docela velkou garáží ;-)
1. 11. 2018 17:19
Re: fastbacku
Ach jo,dnes to nějak není ono.. článek o Hyundai..a žádnej troll, žádná básnička..;-)
Avatar - Emel
1. 11. 2018 12:03
Re: fastbacku
Octavek RS je dost, ale že by jich bylo nejvíc, to zase ne... určitě jich bude do 10%.
1. 11. 2018 11:31
Re: nebyt v hyundai ten cvok co se vymezuje proti sousedoj z
Malý autíčko?Vždyť je to normální auto nižší střední..Golf, Megane..Podle mě bude hodně brzy i čistě elektrická verze.
1. 11. 2018 11:02
Re: nebyt v hyundai ten cvok co se vymezuje proti sousedoj z
rekl bych ze i30 az priste s baterkama, tahle generace jeste baterky zrejme nebude mit