Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai i30 přijíždí s novým dieselem Smartstream. Plní emisní normy pro rok 2019

Stanislav Kolman
Diskuze (25)
Korejská automobilka představuje světu čtyřválec Smartstream. Jde o vznětovou šestnáctistovku, kterou můžete mít ve vozech napříč modelovou řadou i30.

Automobilky v posledních týdnech a měsících hojně řeší přísnější emisní normy a nejinak je tomu v případě značky Hyundai. Ta nyní připravila některé své produkty rovnou na příští rok. S novým dieselovým agregátem Smartstream totiž modelová řada i30 již plní emisní normu Euro 6d Temp, která začne platit až od prvního září příštího roku.

Bavíme se o kompletní paletě, vedle hatchbacku je „v suchu“ i kombík, i30 Fastback a konečně i30 N. Pod hlavičkou Smartstream představuje automobilka čtyřválcovou šestnáctistovku, jíž lze mít ve třech výkonnostních verzích se 70, 85 a 100 kW. Nejslabší variantu pořídíte jen se šestistupňovou manuální převodovkou, zbylé dvě dávají na výběr mezi manuálem a sedmistupňovým automatem DCT.

Zbrusu nový diesel je pochopitelně vybaven systémem selektivní katalytické redukce s AdBlue, všechny vznětové motory pro řadu i30 mají i filtr pevných částic.

Kromě nové pohonné jednotky přijíždí model i30 i s přepracovaným vnějším stylem. Na něm se změnil přední nárazník, který hatchback a kombík nově sdílí s atraktivnějším sourozencem i30 Fastback. Kosmetickou změnu doprovází obohacení výběru barev o dva nové odstíny: modrý Stellar a šedý Olivine.

„Abychom se do roku 2021 stali jedničkou mezi asijskými automobilovými značkami, kromě investic do nejmodernějších technologií vylepšujeme i naše nejprodávanější modely s cílem vycházet vstříc požadavkům zákazníků z hlediska hospodárnosti a přitažlivou designu,“ vysvětluje Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident evropského zastoupení Hyundai.

Stanislav Kolman
Diskuze (25)
14. 9. 2018 14:28
Re: Pěkné
korejci byly vždycky snaživý, snažej se a to je hlavní, hlavně mi přijde, že ty jejich novinky jsou spíše pro budoucnost lidstva, už se tolik neženou za spalovacími motory
10. 9. 2018 23:40
i30
Předešlá verze je mi sympatičtější,ale takhle si určitě své přiznivce též najde. yundai nedělá vůbec špatné vozy a jak tak koukám jde čím dál tím víc kupředu.
7. 9. 2018 09:32
Re: kdy uz zakazou diesel pod Euro4 u nas?
Pochybuji, ze disel6d dostane nejake zakazy, ale kdy uz zakazou diesel pod Euro4 u nas?
6. 9. 2018 22:13
Agentury
Vesmes je to tu valka agenturnich prispevku..desny :no:
6. 9. 2018 20:33
6.kvalt
Bravo za tu 6tku i u 70kW- na dálnici to bude potřeba. Jinak 100kw jasnej argument proč o tom uvažovat.