Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Kona Iron Man Edition: Limitka inspirovaná superhrdinou opravdu míří do výroby

Stanislav Kolman
Diskuze (6)
Extravagantní SUV Kona inspirované Iron Manem se nám ukázalo již před časem. Až nyní jsme se ale dozvěděli, že toto auto skutečně půjde koupit.

Již v létě loňského roku ukázala automobilka Hyundai na jedné z výstav své městské SUV Kona inspirované slavným superhrdinou Iron Manem. Nyní se člen seskupení Avengers ve službách korejské značky vrací zpět do akce, vůz se ukázal na akci Comic-Son 2018 v San Diegu. Podobnost s loňským konceptem je zřejmá, přesto si můžeme všimnout několika designových inovací.

Poznávacím znamením vozu jsou přední světlomety uzpůsobené tak, aby připomínaly oči Iron Manova obleku. Dalším prvkem navíc je třeba ozdoba kapoty, přední blatníky s odznakem superhrdinské postavy či speciální osmnáctipalcová kola s logem postavy uprostřed.

A zvláštní prvky nalezneme i uvnitř. Na palubní desce nechybí podpis Tonyho Starka, head-up displej a přístrojový panel zase pracují v grafice inspirované právě Iron Manem. Cestující se navíc posadí do originálních sedaček, které v žádné jiné Koně nekoupíte.

Projekt vznikl ve spolupráci automobilky Hyundai a společnosti Marvel, jež příběhy Iron Mana a dalších superhrdinů zprostředkovává na plátna filmových kin. Nejde přitom o žádné neobvyklé spojení, z dřívějška můžeme vzpomenout partnerství Nissanu se Star Wars či GM a Transformers. A lze očekávat, že dalších takových se co nevidět dočkáme.

Asi největší zprávou celého odhalení je ovšem fakt, že u jednoho výstavního kusu nezůstane. Hyundai skutečně vytvoří limitovanou edici těchto vozů, zatím ale společnost nespecifikovala počet kusů. Jasné je nyní jen to, že limitka začne v továrnách Hyundai vznikat v prosinci letošního roku a první zákazníci se Kony Iron Man Edition dočkají na počátku roku 2019.

Stanislav Kolman
Diskuze (6)
26. 7. 2018 23:41
Re: Nelíbí
Víte jak se říká sto lidí sto chutí. Řekl bych, že Hyundai ví co dělá a, že si tahle verze své oblíbence určitě najde. Za mě je klasická Kona taky nejhezčí,ale tohle není úplně špatný nápad ;-)
Avatar - Twingo
21. 7. 2018 00:46
Nelíbí
Jsem opravdu jediný komu se tahle edice ale opravdu nelíbí. Vypadá to jako by si to někdo doma polepil samolepkami. Klasická Kona je fajn (zvlášť v té zelené barvě. Ta jí sedí) ale tahle edice je fakt už moc.
20. 7. 2018 23:35
paráda
No to je prostě naprsostý luxus. Hyundai mě nepřetává překvapovat a tohle je teda sakra pěkný kousek. Každopádně bude určotě hodně úspěšné.
20. 7. 2018 20:16
Re: uspech kony
Jasně,má a bude mít úspěch.Hyundai pořádně šlape..i30 N,fastback,N line,teď tahle Kona..možná na úkor Kii.
Avatar - bystron
20. 7. 2018 19:43
Re: uspech kony
Ale prd, Hovan nebrat :no: Pan Kolman se s Burešem snad jednou odstěhuje do těch jeho Nošovic ať se vydovádí a nemusí tu být pořád takové prasárny. Už jste s tím trapní 8-s