Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai staví nové výzkumné a vývojové centrum u Nürburgringu

Michal Fokt
Diskuze (6)
Nové R&D Hyundaie, budované poblíž Severní smyčky Nürburgringu, má za úkol nejen testovat nová auta na náročné trati, ale také zase o kousek vylepšit image značky.

Ačkoli to v Česku může znít už jako klišé, automobilka Hyundai je opravdu mnohem evropštější, než by se na první pohled mohlo zdát. V Nošovicích vyrábí auta a ve Frankfurtu vybudovalo vcelku velké designérské a vývojové centrum. Nyní Korejci své evropské aktivity posilují o další zajímavý projekt.

Aniž by Hyundai upřesnil konkrétní lokalitu, oznámil, že poblíž Nürburgringu staví nové výzkumné a vývojové centrum. Investice si vyžádá v přepočtu zhruba 140 milionů korun a usnadní Korejcům dosažení toho, aby zhruba 10.000 km vývojového programu každého automobilu Hyundai z celkového počtu cca 180.000 km proběhlo právě na Severní smyčce. To představuje zhruba 480 kol...

V současnosti je 70 % v Evropě nabízených Hyundaiů vyráběno v Evropě a 95 % jejich vývoje probíhá také v tomto regionu, dá se tedy předpokládat, že vybudováním nového R&D se podíl evropského vývoje ještě zvýší. V současnosti má korejská automobilka k dispozici jak flotilu nejdůležitějších konkurenčních aut, tak šest testovacích jezdců, kteří budou mít díky novému zázemí usnadněnou práci.

Cílem Hyundaie je ještě více přizpůsobit svá auta evropským zákazníkům i evropským silnicím, současně ale bude punc "testováno na Nordschleife" také vylepšovat pověst automobilky v očích zdejších zákazníků. Nové R&D bude otevřeno letos v srpnu.

Michal Fokt
Diskuze (6)
24. 5. 2013 11:52
Re: Testovací, ne vývojové centrum
:-)
Avatar - Katikakus
24. 5. 2013 10:36
Re: Testovací, ne vývojové centrum
Patriku, diky za doplneni a upresneni. Jako vzdycky... :yes:
24. 5. 2013 09:18
Testovací, ne vývojové centrum
to je. Sloužit bude rüsselsheimskému R+D centru pro jízdní zkoušky modelů. Je to poměrně stará zpráva z letošního ledna, jen ji teď oprášil Autocar v souvislosti s úpadkem a chystaným prodejem Nürburgringu. Hyundai tehdy sdělil, že získal dostatečně velký pozemek s přímým přístupem na ring a že už v lednu byly stavební práce v běhu. Čili oni teď nezačínají, spíš dokončují, řekl bych. Tisková zpráva Hyundai to celé dává do souvislosti hlavně se záměrem pracovat na celkovém zlepšení jízdních vlastností a ovládání všech modelů (protože cítí, že v tom jsou pořád pozadu za evropskými požadavky) a zároveň odolnosti a spolehlivosti. Jako další faktory se uvádí návrat Hyundaie do WRC, nový designový směr (souvisí se jmenováním Schreyera prezidentem pro design obou značek - tato zpráva přišla také v polovině ledna) a zvýšení prestiže značky (to je jasné, to potřebuje každá společnost, která má ambice být významná). Odkaz: [odkaz]

Já bych řekl, že je to logický krok velkého výrobce. Rushforth někdy loni informoval, že do budoucna se chce evropská divize zaměřit na vývoj sportovně orientovaných modelů (protože je to v Evropě důležité měřítko kvality značky). Zatímco Krafcikova US divize bude spíš zdůrazňovat vývoj SUV. V US si Hyundai co do image hodně pomohl opakovaným výborným umístěním speciálu Genesis v Pikes Peak, pro Evropu mu podobný uznávaný symbol chybí a chce to asi jiný přístup.

Jinak doprovození zdejšího článku fotkou Velosteru je sice komické, ale vlastně docela na místě - ten je přesnou ukázkou toho, o co jde. Rozdíl v očekáváních od "sportovního" modelu je mezi USA a Evropou podstatný - co projde v pohodě v Americe (a zřejmě i v Asii), to je evropskou automobilovou komunitou nemilosrdně potrestáno jako propadák.
23. 5. 2013 21:29
Re: dobry krok
Je to spíš dobrej PR krok Hyundai, aby se tvářil víc evropsky...

Na severní smyčne automobilky auta nevyvíjí...maximálně je tam proženou v době kdy už je mají na 99% vyvinutý.

A velikost investice? Za tyhle peníze se v Německu vývojový centrum postavit nedá.
Pro porovnání - jenom současné rozšiřování zkušeben motorů v Boleslavi stojí na investicích cca 850 mil. Kč
[odkaz]
23. 5. 2013 21:17
kupec
treba Hyundee nakonec Nürburgring koupi >:D