Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai zvažuje soupeře pro Toyotu Land Cruiser. Vrátí se Terracan?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Hyundai hodlá rozšiřovat svou nabídku SUV a v blízké budoucnosti se díky tomu můžeme dočkat vozu, většího než je aktuální Santa Fe i připravovaný model Palisade.

Hyundai začátkem letošního roku představilo novou generaci modelu Santa Fe. Ta v současnosti představuje vrchol v nabídce SUV jihokorejské značky na evropském, severoamerickém i australském trhu.

V příštím roce se máme dočkat premiéry modelu, zmiňovaného v současnosti pod jménem Palisade. Toto SUV má disponovat prostorem až pro osm cestujících a v nabídce značky Hyundai se má na vybraných trzích usadit nad model Santa Fe.

Podle informací, které získal australský magazín Carsales, nemá model Palisade představovat poslední slovo značky Hyundai v kategorii SUV a začátkem příštího desetiletí se máme dočkat ještě většího a robustnějšího modelu. Ten má být konkurencí pro modelovou řadu Land Cruiser značky Toyota a jí podobným vozům.

Prozatím není známo, jestli bude tento model sdílet platformu s připravovaným modelem Palisade či bude sesterským modelem připravovaného pick-upu nebo bude postaven na svébytném podvozku s tradičním rámovou konstrukcí, s níž do jisté míry naváže na odkaz modelu Terracan z prvního desetiletí jednadvacátého století.

Toto velké SUV pak má mít podle dostupných informací celkovou délku kolem pěti metrů a podobně jako zmiňovaný zástupce značky Toyota vynikat svými schopnostmi při jízdě v terénu. Zároveň má ovšem nabídnout i komfortní interiér, v němž mají mít i cestující v třetí řadě k dispozici plnohodnotná sedadla a prostor kolem nich.

Video se připravuje ...

Pod kapotou máme s ohledem na rozměry a zaměření vozu očekávat výkonné motory. V současnosti se především v souvislosti se severoamerickým a australským trhem spekuluje o použití zážehového šestiválce známého z modelu Kia Stinger nebo či pětilitrového osmiválce z vozů Hyundai Genesis.

V případě designu má dojít na rozvíjení aktuálního stylu automobilky Hyundai a vyloučeno není ani využití linií konceptu velkého SUV HCD-2 Grandmaster. Ten měl premiéru na mezinárodním autosalonu v Busanu v červnu letošního roku a můžete si jej prohlédnout v galerii.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
10. 9. 2018 15:57
Pěkné
Hodně hezky to vypadá ! Nemluvě o tom, že to bude fakt kolos, né jak ty rádoby sportovní SUv (jejichž princip stále nechápu) Snad se ho dočkáme co nejdříve, protože to vypadá na další bombu od Korejců.
6. 9. 2018 11:23
terracan
docela okazalá ta maska jinak se mi to líbí, ale ten starej terracan byl dobrej držák ještě nedávno mi dobře sloužil v lese
26. 8. 2018 10:23
Terén
Bych chtěl vidět ještě terénní úpravu, Ale i takhle by si to lidi co chtějí velký auto pořídit mohli. Na silnici to nikdo nepřehlédne..
25. 8. 2018 18:47
Lanďák může být v klidu
Už vidím zákazníka Land Cruiseru, který si poběží pro Hyundai. Spíš by přesvědčili někoho, kdo už vyhodil peníze za Grand SF, aby si pak koupil něco většího ;-)
Avatar - bystron
25. 8. 2018 17:11
Re: Načo
Ale grázlové od Hovnají jen vidí, že se někomu daří, tak to chtějí rychle obšlehnout. Samozřejmě, že Terracan ani Santa fé dejbože Tuscon se jaksi 2x nepovedly, takže jsem v klidu. Někod se tu z toho poslintá a za pár let něštěkne ani toulavý pes.