Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

I na Slovensku mají civily: Podívejte se na absolutní policejní všehochuť!

Ondřej Chamilla
Diskuze (151)
Policie v Česku zakoupila padesátku neoznačených Octavií pro měření rychlosti. Na Slovensku však tuto úlohu zastávají i vozy jako Peugeot 208, Kia Cee´d či Audi A4.

Mnoho českých řidičů se nyní obává neoznačených Octavií, které policie dostala v minulých dnech. Vozy budou jezdit po silnicích prvních a druhých tříd, až na detaily popsané ve včerejším článku se však maskují jako běžná vozidla. Kromě Octavií vás mohou za rychlost zastavit ještě neoznačené Superby druhé generace po faceliftu, starší Octavie, Fabie, jeden bílý Ford Mondeo ST 220 a Volkswageny Passat B6 a B7.

To však není nic proti Slovensku, kde si z měření rychlosti udělali ještě mnohem větší byznys než u nás. Podobně jako u nás se i na Slovensku často měří na přehledných a bezpečných úsecích, kde se dá vybrat nejvíce peněz, protože tam je to nejjednodušší a i ten nejsvědomitější řidič se může občas zapomenout.

Důležité však je, čím se na Slovensku měří. A tady je nutno říci, že téměř čímkoliv. Slovenské ministerstvo dopravy spolu s policií předvedli nevídanou míru invence a tak se u našich sousedů setkáte s automobily různých značek, velikostí i motorizací. Úlohu neoznačeného měřícího vozu zastávají dokonce i vozy s optickým tuningem (Volkswagen Passat B6 u Žiliny) či malé automobily typu Peugeotu 208.

Ostatně, podívejte se do naší galerie, kde jsou fotografie některých vozů. Najdete tam kupříkladu Kie Cee´d první a druhé generace, Škody Octavia, Fabia a Superb, Volkswageny Passat a Golf, Seaty Leon druhé a třetí generace, Audi A6 třetí generace, nové Audi A4 3.0 TFSI (stále ještě předchozí generace), přičemž donedávna jezdily i starší Audi S4. Dle informací pracují i Opely Astra a je možné, že flotilu brzy doplní šestiválcové Insignie, BMW 340i nebo Mercedesy C. Kromě toho mají radary i mnohé označené vozy.

Na Slovensku tedy buďte ve střehu a zpomalte. Nikdy nevíte, odkud se vynoří automobil s radarem, pokuty jsou navíc dosti vysoké.

Ondřej Chamilla
Diskuze (151)
Avatar - Achernar9
23. 12. 2015 07:42
Re: Slovensko je policejní stát
To označení Blava pro Bratislavu používají i rodilí bratislaváci a celkem dost často. A je to zažítý snad už od nepaměti... :-)
Avatar - Achernar9
23. 12. 2015 07:36
Re: Ve střehu
To bílý Mondeo jezdí velice často v Brně po výpadovce na Svitavy kolem Glóbusu. Střídá se tam se stříbrnou Oktávkou.
17. 12. 2015 23:30
Re: Pokuty či registračný poplatok, jeden cieľ
ty krav@, tak tohle uz je opravdu fest pres caru! svin@ komunisticky.
17. 12. 2015 22:28
Re: Pokuty či registračný poplatok, jeden cieľ
Diky za informaci. Ocenuji. A uznavam, ze to v pomeru k prumernemu prijmu neni adekvatni a SK reakce ted vice chapu... U nas mame "nastesti jen" eko-dan. Trochu si mne touto informaci zmrazil.
Avatar - DRBNUTY
17. 12. 2015 21:46
Re: xxx
MImo obce je povolena 90ka, ale mozes zacat sypat tie useky...